Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Daren Kejhil, trener Simone Halep, druge teniserke sveta, smatra da se nedolazak šampiona Rafaela Nadala i drugih top igrača, neće previše odraziti na kvalitet US Opena.

On je ipak priznao da je nedolazak Španca gubitak za grend slem u Njujorku, ali je takođe istakao neke pozitivne strane, kao što je dolazak prvog igrača sveta, Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Za grend slem je normalno da nekad nemate po devet, deset ili 11 igrača, tako da sa tačke gledišta muškog dela turnira, tamo neće biti Nadala, što je veliki gubitak, ali zato je tamo Novak Đoković“, kaže Kejhil.

PROČITAJTE JOŠ: Novak će u Njujorku igrati i u dublu – sa Filipom

Njegovo mišljenje je da će turnir i bez Rafe, Rodžera Federera i još nekih igrača, imati dobar rejting i da ćemo gledati zanimljive mečeve u Njujorku.

On je podesetio na brojna odsustva tenisera u 2016. i 2017. godini.

„Ako se samo prisetite šta je bilo pre nekoliko godina, videćete da je bilo dosta turnira u 2016. i 2017. kada na njima nije bilo Nadala, Federera, Vavrinke, Del potra, Raonića, Nišikorija, Marija… Gomila igrača koja je propuštala velike turnire i oni su se održali uspešno“, kaže Kejhil.

On kaže da koga nema, bez njega se može i mora.

„I tada smo imali šampione u muškom i ženskom singlu. Imaćemo ih i sada, turnir će se igrati, a istorija će zapamtiti imena pobednika“, zaključio je poznati teniski stručnjak.

Nadal, branilac titule, nije došao jer ne želi da rizikuje zdravlje u pandemiji koronavirusa, a na turniru neće biti ni šampionke u ženskom singlu, Bjanke Andreesku.

US Open pičinje 31. avgusta i završava se 13. septembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar