Foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Kreg Tajli, direktor Tenis Australija, smatra da će se Australijan open "vratiti u normalu" najranije 2023. godine.

Čelnici turnira u Melburn parku planiraju da organizuju turnir u januaru u nekoj vrsti biološkog mehura, kako je to bio slučaj ove jeseni sa US Openom i Rolan Garosom.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, jako su zabrinuti da bi „korona kriza“ mogla da se produži i na naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ: Đokovića čeka „balon“ u Londonu

„Mislim da bi ova trenutna prilagođavanja mogla da traju duže nego što svi mislimo. Već pričamo o različitim scenarijima za 2022, jer ne verujemo da će se turnir iz 2020. ponoviti pre 2023. ili 2024. godine“, izjavio je Tajli.

On kaže da je jako važno voditi računa o svim aspektima organizacije turnira.

„Tako mi vodimo računa o tokovima novca i finansijskim rizicima. Moramo biti realni u profesionalnom pogledu, ispuniti očekivanja igrača, stvoriti im uslove, ali i da obezbedimo da turnir bude održiv u budućnosti“.

Problem je što su u Australiji unutrašnje granice zatvorene mesecima unazad, tako da je teško verovati da će se ATP kup i ostali turniri pred Australijan open održati po uobičajenom planu. Otuda bi sve moglo, kao u Njujorku, da se preseli na jedno mesto, što znači Melburn.

„Trenutno, državne granice nisu otvorene, zatvorene su duže od šest meseci. Trebaju nam garancije, jer ako se na primer  igra u Brizbejnu i odjednom imamo sto slučajeva zaraze, da li bi to zahtevalo novi dvonedeljni karantin pre dolaska u Melburn? Rekli smo i ranije da, ako se odobri plan o karantinu u državama, onda možemo da igramo u različitim gradovima, u suprotnom, moraćemo sve da vežemo za Melburn, jer će tamo svi biti u januaru“, zaključio je Tajli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar