Teniski turnir pod nazivom "Šampionat Istočne Evrope", u organizaciji Janka Tipsarevića, počeo je ovog ponedeljka i trajaće čak šest nedelja.

Nova.rs vam predstavlja sve što treba da znate o turniru koji će se igrati u Beogradu, na terenima Akademije nekadašnjeg osmog tenisera sveta.

Posle „Adrija tura“ u režiji Novaka Đokovića, srpska prestonica je spremna za još jedan teniski spektakl, od 15. juna do 23. jula.

PROČITAJTE JOŠ

Dakle, „Eastern European Championship“ trajaće šest nedelja i igraće se u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Organizacija ovakvog turnira je jako teška, ne samo zbog jačine i veličine igrača, već i dužine trajanja. Jedan ATP turnir traje nedelju dana, grend slem dve nedelje, a ovaj punih šest sedmica. Fenomenalan tim ljudi dugo je u ovoj industriji i naći ćemo najbolji način da svi budu zadovoljni”, rekao je Janko Tipsarević nedavno u intervjuu za Nova.rs.

Bivši osmi teniser sveta uplovio je u trenerske vode i objasnio nam je sistem takmičenja na turniru, na kojem će igrati brojni asovi belog sporta. Prve nedelje na programu će biti teniseri, druge dve su rezervisane za dame, a poslednje dve i za jedne i za druge.

„Od 15. juna su 32 tenisera raspoređena u osam grupa po četvoro, i u okviru grupe igra svako sa svakim. Pobednici i drugoplasirani, zajedno sa onima koji dobiju vajld karte, ulaze u drugu nedelju, u kojoj će ih biti 24 raspoređeno u šest grupa po četvoro. I oni će igrati svako sa svakim, pa za njih idu dve nedelje pauze“, kaže Tipsarević za Nova.rs i dodaje:

„Devojke ponavljaju isti sistem počevši od 29. juna. Onda će od 13. do 19. jula igrati 16 tenisera i 16 teniserki. Na kraju, u poslednjoj, šestoj nedelji biće po osam takmičara u obe konkurencije“.

Turnir “Šampionat Istočne Evrope” biće igran na tri terena i predviđeno je da tokom 15, 16. i 17. juna bude odigrano po 18 mečeva. Dan počinje mečom u 10 časova, a poslednji termin za početak duela je 20 sati. Po završetku grupne faze turnira, teniseri će nastaviti da se bore za trofej.

Raspored mečeva „Eastern European Championship“; Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare