Foto: Nova S

Viktor Troicki postao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije uz dosta bure, ali je spreman da i u novoj ulozi piše istoriju srpskog tenisa, o čemu je pričao u jutarnjem programu "Probudi se" na Nova S.

Upravo pre 10 godina je Srbija prvi put osvojila Dejvis kup, a Viktor Troicki doneo je važan trijumf protiv Mikaela Ljodre u finalu sa Francuskom.

„Baš smo nedavno proslavili 10 godina od prve salatare, nadam se da će ih biti još“, rekao je Troicki u jutarnjem programu „Probudi se“ na Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Njegovi imenovanje za selektora bilo je prilično iznenađenje, jer je i dalje aktivan igrač, a selektor je bio Nenad Zimonjić.

„Nije se to dugo krčkalo, dogovor je bio između igrača da se dogodi smena. Igrači su me podržali i dogovorili se, kada sam to saznao, javio sam odmah bivšem selektoru Zimonjiću da postoji mogućnost da se kandidujem, tako da je to od mene čuo direktno“, ispričao je Troicki i dodao:

„Kasnije smo se svi sastali sa njim i obrazložili mu zašto igrači žele smenu i zašto se sve ovo dešava. Zaista mi je ogromna čast, ali i velika odgovnost što imam podršku igrača. Nisam planirao da će se to desiti tako brzo, tokom profesionalne karijere, ali se desilo na inicijativu saigrača iz reprezentacije. Vidim u njima ogromnu perspektivu, možemo opet do najvećih uspeha i u Dejvis kupu i u ATP kupu. Ako su zdravi, opet možemo do titula“.

Pismo Nenada Zimonjića prilično je uzburkalo tenisku javnost.

„Pa, ja sam iznenađen njegovim pismom. Obavestio sam ga ja prvi i sve mu je na vreme rečeno od strane igrača. Znao je sve. Zahvalio bih se upravnom odboru Teniskog saveza Srbije koji je podržao moju kandidaturu i izabrao me za selektora. Meni je ovo sve izazov, uvek sam davao sve od sebe u reprezentaciji. Uvek sam najbolje igrao za Srbiju, nadam se da će tako biti i dalje, imam bitnu ulogu ali su igrači najvažniji jer oni pobeđuju. Davaću im savete i podršku, kao i do sada, i pokušaću da prenesem iskustvo koje imam“.

Naravno, Novak Đoković je glavni adut za trofeje, a Troicki je imao reči hvale i za mlade nade.

Foto: Nova S

„Pored Novaka imamo sjajne igrače kao što su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, i još nekoliko mladih, perspektvinih tenisera. Verujem u njih i zajedno možemo da ostvarimo najviše ciljeve. Poželeli su mi sreću, mi smo i veliki prijatelji i kolege, kad sam im se službeno prvi put obraćao, i meni je bilo malo čudno. Navikavam se na novu ulogu, moje je da održavam sad dobru atmosferu u timu i da im uvek bude lepo u reprezentaciji“.

Troicki će probati i dalje da igra na ATP Turu, a otkriva i kakve su mu selektorske obaveze.

„Prvo Dejvis kup takmičenje je krajem sledeće godine, ako ga uopšte bude… ATP kup je potvrđen pre neki dan i biće početkom februara u Australiji, gde branimo titulu i tu nemam obavezu da budem. Ali, ako se Novak prijavi, videćemo od njegovog plana da li ćemo igrati, on može da izabere i nekog drugog za selektora. Imam obavzeu i da budem na Olimpijskim igrama kao selektor, do sada sam bio samo kao igrač“, objasnio je Troicki i zaključio:

„Neću više igrati za Dejvis kup reprezentaciju, u ATP kupu je malo specifično, pa ćemo videti jer se igrači sami prijavljuju. Što se tiče profesionalne karijere, probaću da se vratim, ne igram na najvišem nivou na kojem sam bio i daću sebi još jednu šansu. Želim da se spremim najbolje što mogu za sezonu, da igram kako želim i ako ne bude išlo, onda ću verovatno prekinuti karijeru“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar