Novak Đoković i Viktor Troicki, zastava Srbije
Foto: Vicente Vidal / imago sportfotodienst / Profimedia

Srbija je imala sve u svojim rukama...

Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, ponosan je na svoje izabranike, iako je Italija u polufinalu bila bolja sa 2-1 u ukupnom skoru.

„Ponosan sam na svoje igrače, na ceo tim. Nažalost, ni ove godine se nije dalo. Jedna lopta je nedostajala da uđemo u finale, gde bismo imali šansu. Toliko blizu, ali gorak ukus jako. Miša fenomenalan meč, Novak neveorovatan meč sa Sinerom, izvukao je poslednji atom snage… Svi znamo da je najveći heroj Srbije, da je toliko puta izvukao nemoguće, ali svakome se desi, i on je čovek, to je sport“, rekao je Troicki.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je protiv Sinera u singlu imao tri meč lopte da odvede Srbiju u finale protiv Australije, ali je Italijan odigrao fenomenalno i tada i kasnije u dublu sa Lorencom Sonegom.

„Bili smo jako blizu, nije se dalo. Glava gore, idemo dalje, to je jedino što mogu posle skoro osam sati igre da poručim. Italijanski dubl je bio svežiji, Siner je posle pobede bio u boljem momentumu. To je tenis, meč nije gotov do poslednjeg poena“.

Pohvalio je i Kecmanovića, koji je dobio oba singl meča u nokaut fazi.

„Miša je bio odličan na treninzima, spreman i fzički i psihološki, dobio je šansu, verovali smo, verujemo i dalje u ovaj tim. Nije se desilo, ali Kecmanović ima ozbiljne kvalitete i može mnogo više. Svima želim sve najbolje i navijamo za njih, podržavamo ih, mogu još više. Odnosi se to na sve naravno i na Mišu, Lajovića, Hamada, Đerea, nadam se da ćemo se vratiti jači dogodine“.

Srbija je ostala na jednoj osvojenoj „salatari“ u istoriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar