Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz; Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Huan Karlos Ferero nekadašnji teniski šampion, a danas trener Karlosa Alkaraza još uvek ne otpisuje Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u borbi za najveće trofeje.

Nadal je povređen, ima problema sa kukom, zbog kog je prinuđen da pauzira više nedelja posle Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je taj turnir osvojio, a Alkaraz ga nije igrao zbog svoje povrede. Karlos kaže da je spreman za najveće domete, rekao je nedavno i da mu je bilo teško kada je pao sa prvog mesta i kada je tu poziciju opet zauzeo Đoković.

Ima tek 19 godina, već iza sebe ima titule mastersa i grend slema, pa nema sumnje da je pred njim svetla budućnost. Naročito kada se Đoković i Nadal povuku.

„Očigledno je da kao mlad čovek ima mnogo ciljeva da postigne. Rolan Garos je za njega veoma jasan cilj, takođe da ima kontinuitet na šljaci. Indijan Vels je turnir koji bi voleo da osvoji. Ima još dosta turnira koji ga motivišu. Ima još dosta stvari da popravi. Đoković i Rafa, kao i ostali igrači, mnogo će mu otežati posao“, rekao je Ferero dok se Alkaraz sprema da napadne titulu u Buenos Ajresu.

Zbog činjenice da je Đoković i povređen, sa pocepanim mišićem zadnje lože bio bolji od svih u Australiji, Ferero je oprezan u predviđanju daljeg toka ATP karavana.

„Rafa i Novak su zaslužili da budu tu, ne možete da ih isključite. Naravno, dajem šansu i ostalima. Cicipas, Zverev, Rubljov, Medvedev. Mnogo je kandidata za osvajanje grend slema, ali Rafu i Novaka je nemoguće izbaciti iz jednačine“.

Objasnio je potom i gde vidi sličnost svog igrača sa momcima iz „velike trojke“ koju je nedavno odlaskom u penziju „rasformirao“ Rodžer Federer.

„Da biste bili broj jedan morate da imate mnogo dobrih stvari. Raste na mentalnom planu, na takmičarskom je takođe dobar. Ima Đokovićevu agresivnost, igru na mreži kao Federer i psihu kao Nadal. Tako bih ga uporedio sa njih trojicom“, kaže Ferero.

BONUS VIDEO: Laslo Đere savladao Fonjinija na turniru u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar