Foto: TKCZ

Tradicionalni juniorski turnir u konkurenciji do 14 godina iz kalendara Tennis Europe na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu kvalifikacionim mečevima započeo je 14 godinu svog postojanja. Za bodove na evropskoj rang listi u okviru Data-Driven Lab Opena bori se 128 takmičara iz 17 zemalja koji su u prestonicu Srbije stigli sa svih strana meridijana, od Kanade do Australije.

Prvi Božićni turnir na terenima Zvezde održan je 2009. i od tada do sada zaokuplja veliku pažnju mladis snaga svetskog tenisa, što svedoči i činjenica da je za ovogodišnji Data-Driven Lab Open bilo prijavljeno 297 teniserki i tenisera. I dok se širom sveta proslavlja doček Nove godine, u jeku praznika koje sa sobom nosi prva nedelja januara, mali i mladi teniski pregaoci maksimalno motivisani bore se za sticanje prvih međunarodnih iskustava i bodova za listu Starog kontinenta koja je prva odskočna daska za sve one koji su tenis još kao deca izabrali da im bude životni poziv.

PROČITAJTE JOŠ

Šampionski pehar na terenima TK Crvena zvezda kao junior u ovom uzrastu do 14 godina podigao je sada svetski as na profi terenima, srpski Dejvis kup reprezentativac, 29. Igrač planete Miomir Kecmanović.

Božićni turnir u teniskoj oazi kraj Bogoslovije ugostio je broje igrače koje smo kasnije gledali na najvećim svetskim teniskim pozornicama i uvek je imao atribut specijalne nedelje kojom se započinje teniska bitka u takmičarskoj godini u kategoriji mladih snaga evropske rang liste.

Najbolje rangirani domaći takmičari Data-Driven Lab Opena 2023. su Anastasija Čolović i Luka Ćeramilac koji će se u izuetno jakoj konkurenciji boriti za naslove šampiona. Kvalifikacioni turniri su u punom zamahu, glavni žreb startuje od 04. januara, finalni mečevi i proglađenje pobednika rezervisani su za 08. januar 2023. godine.

“Već 14 godina prvu nedelju u kalendarskoj godini započinjemo turnirom koji je za nas izuzetno važan, bez kojeg ne možemo da zamislimo početak sezone, koji je postao tradicija i deo svih nas. Šta ima lepše od dece, malih mladih takmičara koji se svim žarom bore za poene na evropskoj rang listi, za taj pehar o kome svi sanjaju. Svedoci smo iz godine u godinu te sjajne energije, mladosti i motivacije, što nam je još veća satisfakcija da nastavimo da radimo i trudimo se da ovaj turnir kojim se ponosimo bude iz godine u godinu sve jači i bolji” – rekao je direktor TC Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar