Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Austrijski teniser Dominik Tim dao je svoju procenu koji igrači su favoriti za osvajanje predstojećeg Australijan opena.

Prvi Grend slem sezone kreće početkom naredne nedelje, Tim startuje od Mihaila Kukuškina, a Novak Đoković će se u ponedeljak naći na terenu protiv Žeremija Šardija (oko 11.00).

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo Đokovića je Tim označio kao glavnog favorita, tim pre što Srbin brani titulu osvojenu lani baš protiv Dominika.

„Mnogo lepih uspomena sam napravio prošle godine. Bio je to dobar turnir, samo je nedostajao još jedan korak. Već tri nedelje smo ovde, spreman sam za početak turnira“, rekao je Tim.

On je izgubio u finalu od Đokovića u pet setova 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. S obzirom na to da je Đokoviću to bio osmi trofej u Australiji i da sada juriša ka devetom, po Timovom mišljenju, to je dovoljna preporuka za Novaka.

„Razmišljao sam dugo o porazu u finalu, pogotovo tokom prvih nedelja u karantinu. Nije bio lep proces jer je to možda bio najbolji turnir koji sam odigrao u karijeri. I finale protiv Novaka je bilo dobro, ali nisam pobedio. Bilo je bolno. Ipak, titula sa US Opena je sve to izbrisala. Sećam se samo onog pozitivnog“, rekao je Tim.

Dominik je na US Openu trijumfovao nakon diskvalifikacije Đokovića u meču osmine finala sa Pablom Karenjo-Bustom.

To je bio prvi poraz sezone za srpskog igrača. U Njujorku nije bilo Rafaela Nadala i Rodžera Federera, pa je konkurencija utoliko bila „tanja“. Ovog puta, u Melburnu, nema samo Federera.

„Novak i Rafa su prvi favoriti. Ispred ostalih igrača su, uključujući i mene. Pogotovo Novak ovde u Australiji, gde je osvojio titulu osam puta. Ovi uslovi savršeno odgovaraju njegovoj igri. Kada osvojite turnir nekoliko puta, to sigurno utiče na vaše samopouzdanje. Prošle sezone je imao neverovatnu podršku publike, mnogo Srba živi ovde, dolazili su da ga podrže. Bila je to lepa atmosfera za njega“, istakao je Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar