Britanski teniser Liam Broudi i još nekoliko teniskih legendi prokomentarisalo je čudnu situaciju i sudijsku odluku na štetu Novaka Đokovića tokom njegovog meča sa Janikom Sinerom.

Njih dvojica su igrali polufinale Vimbldona i Đoković je prošao dalje posle tri seta sa 6:3, 6:4 i 7:6 (4).

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom drugog seta Novak je u četvrtom gemu odigrao jako dobru paralelu i uzviknuo je, što teniseri i teniserke često rade tokom poena kada udaraju lopticu.

Sudija u stolici Ričard Hejg je u tom trenutku prekinuo poen i dodelio ga je Sineru procenivši da ga je Đoković ometao urlikom.

„Nadam se da će Novak izdržati ovo. To je bila užasavajuća odluka o ometanju. Ne kažem da ga nije bilo, već da nikad nisam video da se urlik naziva ometanjem jer svaki igrač to radi tokom turnira bar jednom“, pričao je Broudi u neverici tokom meča.

Siner je tako poveo sa 15:30 na servisu protivnika, imao je kasnije i brejk loptu, ali se Đoković izvukao, sačuvao je brejk viška i onda kroz napet treći set došao do vredne pobede i devetog finala.

Istu situaciju prokomentarisao je i Džon Mekinro, koji je na BBC-ju rekao da je odluka sudije bila očajna.

„Očajna, očajna odluka. Mislim, jeste li videli Sinerovu povratnu loptu koja je bila stopu u terenu od osnovne linije? Koliko je to onda moglo da bude ometanje? Još nda i kazna za prekoračenje vremena za servis u istom gemu, mislim, daj! Sudija očito hoće da se njegovo ime zapamti. Đoković je to kasnije izneo bolje nego većina tenisera“, rekao je Mekinro.

Broudi je dodao da se ovakvi uzvici stalno dešavaju i da se nikad ne kažnjavaju na način na koji je to urađeno sa srpskim igračem.

Ni Tim Henman nije prevideo da je sudija u istom gemu dvaput sankcionisao Đokovića, pa je kazao da je to mogla da bude veoma velika odluka, koja je lako „mogla da mentalno utiče na Novaka i poremeti mu ritam“.

Tod Vudbridž takođe smatra da je odluka kontroverzna i da je „Ričard samo čekao trenutak da donese tu odluku“.

„Nisam siguran da li je vredelo da se meša tako u meč kao što je uradio. Mogao je verovatno samo da o tome porazgovara sa Novakom i da mu kaže da bude svestan kako to može da bude kazna. Ovo je surovo“, rekao je Vudbridž.

BONUS VIDEO: Novak odgovara na provokacije publike na Vimbldonu