AP Photo/Ryan Sun

Već neko vreme se govorio o tome kako Saudijska Arabija želi da privoli vrhunske tenisere da igraju u ovoj državi. Ovog puta su smislili siguran način da, barem, privuku pažnju - ogroman novac.

Kako prenosi britanski „Telegraph“ i poznati novinar Simon Grigs Saudijska Arabija je spremila ponudu od jedne milijarde dolara koja ima rok trajanja od 90 dana.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, žele da stvore Premijum Tur, a o tome se pričalo ove subote i na Indijan Velsu. Naime, Andrea Gaudenci, direktor ATP, tražio je od direktora mastersa da ostanu u sobi nakon što su je napustili direktori četiri grend slem turnira.

Razlog? Saudijska Arabija je dala izdašnu ponudu kojom bi spojila WTA i ATP…

Arapski fond za investicije je dao ponudu, a postoji 90 dana da se na nju odgovori.

Uz to bi bio organizovan i masters u prvoj nedelji sezone, o čemu Saudijci insistiraju sve vreme, a za to se zalaže i Gaudenci.

Ipak, tome se protivi Kreg Tajli jer bi to moglo da utiče ne samo na Junajted kup, već dugoročno i na status Australijan opena. Tako je došlo i do sukoba dvojice moćnih ljudi u svetu tenisa.

Gaudenci nije bio na sastanku u Melburnu sa ostalim vlasnicima turnira tokom Australijan opena, već je umesto toga putovao u Rijad da dogovori saradnju sa PIF koji je postao sponzor ATP rangiranja.

Gaudenci želi da postane šef oba tenisa (muške i ženske asocijacije) ovim ujedinjenjem, a ima i dugoročne planove koji još nisu poznati. Za sada to ne ugrožava grend slemove. Za sada…

BONUS VIDEO Novak Đoković: Još nemam trofej ove sezone…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar