Rafael Nadal Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Moglo bi da bude opasno.

Svi uveliko pričaju o povratku Rafaela Nadal na teren na kojem nije bio još od drugog kola Australijan opena i nadaju se da bi početkom sledeće godine ponovo mogao da bude deo karavana.

Ipak, postoji i zabrinutost kod pojedinaca u svetu tenisa, a legendarni Džim Kurijer je objasnio čega se plaši.

PROČITAJTE JOŠ

„Nadam se da Nadal neće proći kao Rodžer Federer“ i podseća na negativne posledice povratka Švajcarca na teren posle prve operacije kolena.

Objasnio je i zašto.

„Rodžer je toliko mnogo radio da bude spreman za turnire, ali jedan loš pokret, jedno proklizavanje, bio je dovoljan da mu okonča karijeru“.

Federer je tri puta operisao koleno i nikada ga nije oporavio dovoljno da može da još igra. Zato je u septembru prošle godine izabrao da se oprosti od tenisa igrajući dubl na Lejver kupu. U singlu je to bilo nemoguće. Četvrtfinale Vimbldona 2021, protiv Huberta Hurkača je ostao poslednji njegov pravi meč. Poslednji set je izgubio sa 6:0.

„Samo zahvaljujući svojoj neverovatnoj veličini uspeo je tada da dođe do četvrtfinala. Nadam se samo da nećemo gledati sličan scenario sa Nadalom. Naravno, njegov povratak na teren, pogotovo na Rolan Garosu, biće fenomenalna stvar“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar