Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs

Teniserke Srbije protiv Rumunije igraju plej-of Bili Džin King kup.

Ženska teniska reprezentacija Srbije izgubila je u petak dva meča u singlu protiv Rumunije na takmčenju Bili Džin King. Sada, naša ekipa ima zaostatak od 2:0, koji će pokušati da nadoknadi u subotu, kada se igraju naredni mečevi.

Pročitajte još

Najpre je Mia Ristić poražena od Elene Gabrijele Ruso 7:6, 6:3. Srpska teniserka bolje je otvorila meč. Napravila je brejk u četvrtom gemu, ali je već u narednom dozvolila protivnici da se vrati.

Usledila je serija brejkova nakon toga. Rumunka je najpre u devetom gemu napravila brejk, ali nije uspela da ga potvrdi u gemu u kom je servirala za osvajanje seta. Ponovo je Ruso servirala za set, u 12. gemu, ali se Ristić ponovo vratila.

Usledio je taj-brejk, u kom je, ipak, mnogo uspešnija bila Rumunka. Nije ostavila nikakvu šansu srpskoj teniserki. Ruso je dobila odlučujući period igre u prvom setu rezultatom 7:2 i povela.

Kao i prvi, i drugi period igre je bolje otvorila Ristić. Odmah na startu drugog seta je napravila brejk. Ponovo je usledila serija brejkova, počev od četvrtog gema. Odlučujući udarac, Rumunka je zadala Srpkinji u osmom gemu  kada joj je ponovo oduzela servis, nakon čega je rutinski odservirala za pobedu.

Nakon Mie Ristić, Aleksandra Krunić je izašla na teren. I ona je doživela poraz, i to od Žaklin Kristijan 7:5, 6:4. Obe teniserke bile su vrlo sigurne na svom servisu sve do sedmog gema, kada je Krunić oduzela servis protivnici, ali nije uspela da potvrdi brejk već u narednom gemu.

Krunić je servirala za opstanak u prvom setu u 12. gemu i još jednom je kiksnula, što je automatski donelo vođstvo u setovima protivnici.

U drugom periodu, situacija se drugačije razvijala. Prvi brejk napravila je Kristijan, u četvrtom gemu, ali je Krunić uzvratila već u narednom. Ipak, ponovo srpska igračica nije bila na nivou kada je bilo najpotrebnije. Servirala je za opstanak u meču u desetom gemu, i izgubila je.

Ako ne bude promena, u subotu će rivalke biti samo zamenjene, dok će u dublu Srbiju predstavljati Katarina Kozarov i Natalija Stevanović, Rumuniju Irina Bare i Monika Nikolesku.

Srbija - Rumunija: Ristić - Ruse 6:7(2), 3:6, Krunić - Kristijan 5:7, 4:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare