Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk odbila je da se rukuje sa Anastasijom Potapovom iz Rusije.

Potapova, koja u poslednje vreme igra u dobroj formi, pobedila je Martu u Majamiju sa 6:1 i 6:3 u meču druge runde.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruskinju je WTA nedavno opomenula jer je nosila dres Spartaka iz Moskve i hvalila se njime po društvenim mrežama kao navijačica tog kluba.

Anastasija je za to opomenuta u Indijan Velsu jer se pojavila u tom dresu na meču sa Džesikom Pegulom, a sada se nenadano našla u centru pažnje zbog gesta rivalke.

Kostjuk je prethodno odbila da se rukuje i sa Varvarom Gračevom i Viktorijom Azarenkom, iz Rusije i Belorusije, uz komentar: „Očito da ima tenzije, nismo prijateljice. U ovom trenutku smo u ratu“.

Iako nije baš najjasnije kako su sportisti uticali na Vladimira Putina da napadne Ukrajinu, Kostjuk i drugi ukrajinski sportisti na sve Ruse bez izuzetka gledaju kao na neprijatelje i to ne kriju.

„Da, hteli smo da se sastanemo sa čelnicima WTA i nismo dobili odgovor. Bez odgovora, bez ičega, samo tišina“, rekla je Kostjuk.

Upitana da prokomentariše upozorenje za Potapovu u vezi sa dresom, dodala je da joj se ne dopada mnogo stvari koje WTA radi.

„Šta god ja rekla neće ništa promeniti, samo ću na internetu doživeti novu mržnju. Šta god kažem, biće mnogo ‘hejtera’, ne znam. Mogu da joj daju upozorenje, mogu da suspenduju nekog. Ne mogu stvarno to da komentarišem, nije zabavno“, rekla je Kostjuk.

BONUS VIDEO: Džim Kurijer se spušta zip lajnom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare