Foto: Craig Barritt / Getty images / Profimedia

Novak Đoković nedavno je kupio luksuznu vilu u Marbelji, španskom gradu u kom je proveo proletošnji karantin uzrokovan pandemijom koronavirusa.

Baš u vreme kada je Evropu potresao prvi talas „korona krize“, Novak se pripremao na šljakastim terenima u Marbelji i još tada se pojavila informacija da bi mogao i trajnije da se nastani u ovom gradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegova veza sa Marbeljom je ranije bio Pepe Imas i njegova akademija „Amor i pas“ (Mir i ljubav), a Imas je ranije bio viđen na mečevima srpskog asa.

U međuvremenu su se klima i okruženje svideli Đokoviću, ali i neposrednost i mir koji tamo oseća tokom boravka, pa je svom spisku nekretnina dodao još jednu kuću.

Španski mediji su licitirali u vezi sa sumom koju je Đoković platio za trospratnu vilu, pa se negde pojavljivala cifra od šest i po miliona evra, a ponegde i čitavih 10 miliona.

Ono što jeste poznato je da vila ima devet spavaćih soba, hol sa kaminom i TV sobu, osam kupatila, teretanu, bar i raskošnu kuhinju. Tu su i bazen i teniski teren, da je građena u andaluzijsko-marokanskom stilu i da ima saunu i spa centar.

Deo pogodnosti je i garaža za četiri automobila, prilagođen je gostinski deo kompleksa, a ova nepokretnost ima i lep vrt i igralište za decu.

Novakov komšiluk u Marbelji, Foto: YouTube/Online spotlight videos

Ne manjka joj ni prirodnih lepota, pošto je Sijera Blanka smeštena na mestu odakle pogled puca i na planine i na plažu.

Novak je 15 godina unazad bio stalno nastanjen u Monte Karlu, u kneževini Monako, gde je provodio vreme kada ne bi bio u Beogradu i Srbiji, a imao bi pauzu od turnira.

Uz stan u Monaku, Đoković, koji je tokom karijere samo od nagrada na turnirima zaradio više od 145 miliona dolara, ima još nekoliko nekretnina na raznim lokacijama od Sjedinjenih Država do Beograda i Vojvodine.

Monte Karlo, Foto: JOSEPH SZALAPSKI / Alamy / Profimedia

S obzirom na to da najbolji teniseri na svetu, a posebno oni koji su sebi izgradili ime i u istoriji „belog sporta“, dobijaju i pozamašne svote novca na ime sponzorskih ugovora, ni Novak nije izuzetak.

Tako je Srbin tokom godina kupio stan u beogradskom naselju West 65, ali i stanove u Monte Karlu, Njujorku, Majamiju i Tivtu i Vojvodini kraj Pavlovačkog, odnosno Kudoš jezera.

Tu će se Đoković odmarati u 1.200 kvadrata, pa se ova vila, nedaleko od Rume teško može izbeći pogledom kada vas put navede do spomenutog jezera, bilo gde u okolini vile.

Novaku će u Marbelji „komšije“ biti neki od najviđenijih ljudi iz sveta sporta, politike i šoubiznisa poput Kristijana Ronalda, Vladimira Putina, glumaca Roberta De Nira i Džordža Klunija.

Tu je i Antonio Banderas, pa je jasno zašto je ova vila, „prekoputa“ Maroka i nedaleko od Gibraltara i tako skupa. Marokansko-andaluzijski stil joj daju kombinovani šmek Afrike i Mediterana uz sav komfor uključen u cenu.

Istog komfora u stanu u Monte Karlu nije bilo, pa je s te strane i razumljiv ovakav potez srpskog sportiste, koji za boravak u Njujorku ima i dve stambene jedinice na Menhetnu.

Nalaze se ulici Brum na broju 565, u kraju Soho, a dizajnirao ih je arhitekta Renzo Piano. Iako su u istoj zgradi i spratu, ne mogu da se spajaju. Zgrada na krovu ima bazen, a iz velike dnevne sobe se pruža pogled ka gradu. Podovi su od belog hrasta, a u specifikacijama sa pojedini stanovi imaju teretane.

„87 Park“ i Novakov stan u Majamiju, Foto: Eighty Seven Park

Ovo je donji deo Menhetna, odakle se direktno izbija na čuveni most ka Bruklinu i Vol Strik na jugu, a zapadno se ide ka Njuportu.

Đoković je spomenuta dva stana navodno platio oko 9,6 miliona evra, dok je u Majamiju stan u „Parku 87“ bio nešto pristupačniji, ali je i ova nekretnina sa skoro deset metara pogleda na Atlantik bila „paprena“.

Stan na Floridi se nalazi u Majami Biču, istočno izdvojenom od kontinentalnog dela grada i smeštenom direktno severno od Ki Biskejna. Tamo se svake godine igra Masters u Majamiju.

Zgrada gde Đoković ima stan u Njujorku, Foto: Google maps

Sam „Park 87“ je luksuzni kompleks koji se nalazi usred parka velikog petnaestak hektara. Đoković tu ima tri kupatila i isto toliko spavaćih soba, za koje je platio 5,8 miliona evra.

Naravno, sve te cifre treba uzeti sa rezervom, jer samo prvi reket sveta zna koliko je izdvajao sa računa za svoje domove.

Pored Majamija, Monte Karla i Njujorka, za stan u Beogradu se spekuliše da je bio između pola miliona i 600.000 evra i da ima 250 kvadratnih metara, dok je vila kod Rume skoro šestostruko veća.

Porto Montenegro je poslednjih godina postao jedan od simbola luksuza, Foto: Volodymyr Nadtochii / Alamy / Alamy / Profimedia

Komforan je i stan u Tivtu i vredan 2,2 miliona evra, a Novak je proletos razmatrao baš Tivat kao jednu od lokacija za Adrija tur. Porto Montenegru se prostire na 24 hektara.

U zaleđini se nalaze Durmitor i Bjelasica, ispred je Jadransko more, a akcenat je stavljen i na jahting turizmu. Ovako nešto bi Novaku odgovaralo zbog jahte koji takođe poseduje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare