Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Italijanski teniser Mateo Beretini veruje da može da napravi iznenađenje u Melburnu.

On će na Junajted kupu probati da napravi sebi dobru uvertiru za prvi grend slem sezone, na kom će opet igrati i Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak tamo juri svoju desetu titulu Melburna, ukupno 22, dok se Beretini nada prvoj, pošto ga je u jedinom finalu do sada pobedio baš Đoković na Vimbldonu 2021.

Danas 16. teniser sveta se u međuvremenu mučio sa povredama, pa je čas igrao, čas pauzirao.

„Volim da igram u Australiji, volim te uslove i energiju. Uvek sam imao tamo dobre uspomene, Italija je dobro prošla na ATP kupu i stigla je do finala 2021. pa je lepo opet biti u Australiji. Nadam se da mogu da gradim samopouzdanje od ovog turnira, pa da onda i na Australijan openu zaigram kako valja“, rekao je Beretini za Asošijeted Pres.

To će Italijanu biti 18. put da nastupa u glavnom žrebu jednog grend slema, a pored finala Vimbldona, igrao je i polufinale u Australiji.

EPA-EFE/ANDY RAIN

Dve najveće pretnje su mu verovatno baš Đoković i Nadal, uz uvek nepredvidivog Danila Medvedeva.

„Mislim da je sve u iskustvu. Što više igram protiv njih, više učim kako da ih pobedim. Kad sam igrao sa Novakom na Vimbldonu, čini mi se da je to bilo njegovo 30. grend slem finale. Meni je bilo prvo. Očito je strašan igrač, pa svakako ne bi bio lak posao. Osećao sam i osećam čast što igram protiv takvih tenisera i verujem da ću sledeći put moći da pobedim. Osećam se kao da imam više samopouzdanja jer duže stižem na turnirima“, rekao je Beretini.

On pre toga počinje turnir na Junajted kupu u petak mečom protiv Brazilca Tijaga Monteira.

BONUS VIDEO: 2006-2019, najbolji poeni epskog rivalstva Nole – Rodžer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar