Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Dijego Švarcman, 13. teniser sveta, plasirao se u treće kolo turnira, ali je ogorčen zbog diskvalifikacije dvojice kolega, Gvida Pelje i Uga Delijena sa Mastersa Sinsinati.

Pelja i Delijen moraju da budu u dvonedeljnom karantinu jer je njihov zajednički fizioterapeut Huan Galvan bio pozitivan na testu na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako igrači nisu delili istu prostoriju sa njim i bili su negativni na testu, nije im dozvoljeno da igraju. To je izazvalo ogroman revolt kot svih tenisera u njujorškom „balonu“, a posebno Švarcmana.

PROČITAJTE JOŠ: Ko šiša Novaka? Fizioterapeut, logično VIDEO

„To što se desilo sa Peljom mi je teško palo. Neću da budem licemer, mora da se kaže šta je bilo. Nas 95 odsto, skoro sto odsto, prihvatilo je to veoma loše. Imali smo mnogo privatnih razgovora sa ljudima iz organizacije, sa ljudima iz USTA i oni su nas gledali u oči i lagali“, nema Švarcman dlake na jeziku.

Argentinac je potom pojasnio šta se dalje dešavalo.

„Zvaničnici turnira su rekli da neće biti osvete prema bilo kome ko je pozitivan na testu. Znamo da nije lako, da je ceo turnir pod rizikom i naravno da je moglo da se desi meni ili bilo kome drugom, kao što se desilo Gvidu. Greška je što su Pelja, Delijen i trener Hoze Akasuso bili negativni na četvrtom testu, a Huanu Galvanu nisu radili test pošto je bio pozitivan na prethodnom“, ljut je Dijego.

Ono što Argentinac i mnogi drugi igrači ukazuju je mogućnost da testovi budu netačni.

„Imate mnogo ljudi koji su na testu bili lažnmo pozitivni. Pričali smo o tome sa ljudima iz ATP i saglasili su se sa ovim što govorim, ali ovo je odluka USTA i Odseka za zdravlje, da ne žele da testiraju ponovo. To je nešto što ne mogu da razumem. Sve ovo kroz šta prolaze pošto su četiri puta bili negativni na testu je nekorektno. Čini mi se da je ovde neko loše rukovodio situacijom“, zaključio je Švarcman.

Inače, Dijego je u prvom kolu pobedio Kaspera Ruda iz Norveške, 7:6 (2), 6:3 i u drugom kolu će igrati sa Amerikancem Rejlijem Opelkom.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar