Stanislas Vavrinka
Stanislas Vavrinka; Foto: MARTIN BUREAU / AFP / Profimedia

Sten Vavrinka se dugo nije takmičio na vrhunskom nivou, poslednju titulu je uzeo još 2017, ali je njegov trener Dani Valverdu optimističan da to nije kraj za Švajcarca.

Valverdu kaže da je Vavrinka bio bolji kada se znalo kada se koji turnir igra i da je najuspešniji kada ima samopouzdanja da se nosi sa asovima poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

„Kada je ATP tur dobio malo na strukturi, pronašao je opet svoju motivaciju i mogli smo da treniramo i izlazimo na kraj sa ciljevima pred nama“ rekao je Valverdu, a preneo Tennis World.

Prema njegovim rečima, poslednjih nekoliko turnira je bilo ohrabrujuće, iako je Vavrinka uglavnom bio van ritma.

„Spreman je da trenira u decembru i nadamo se celoj sezoni sledeće godine. Glad je definitivno tu i Sten hoće da još jednom zablista pred kraj karijere“, dodaje Valverdu.

To neće biti lako jer je „Stanimal“ već na polovini četvrte decenije sa 35 godina, a imao je problema i sa povredama.

Još teže je zato što su Nadal i Đoković još uvek u odličnoj formi i kad se tome dodaju partije Medvedeva, Cicipasa i ostatka konkurencije, Vavrinku čeka „paklen“ zadatak.

Njegov trener napominje da je u ovakvim okolnostima cilj da Vavrinka oseti da je kompetitivan sa Đokovićem, Nadalom i Federerom.

„Nije mu namera da samo osvaja turnire, već da oseti da je konkurentan na visokom nivou. Bilo bi nerealno reći da je cilj da osvoji Grend slem. Da li se to može desiti? Naravno da može. Ali uz njegovo iskustvo i potencijal koje oseća kad je konkurentan sa momcima na vrhu, uvek će imati šanse za velike rezultate“, kaže Valverdu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar