Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Mladi bi rekli da je "krindž" ono što Stefanos Cicipas radi sa svojom sadašnjom devojkom Paulom Badosom, ali ako vam to smeta lako možete da ga izbrišete na društvenim mrežama i ćao đaci.

Ono gore je što grčki igrač i na terenu ima jednu lošu naviku koju ne možete da zaobiđete ako volite da gledate tenis.

PROČITAJTE JOŠ:

A Srbija to radi s uživanjem već nekih 16 godina, otkako su Novak Đoković, Ana Ivanović i Jelena Janković napravili „bum“ u „belom sportu“.

Od tri slova knjiga spade na jedno u međuvremenu, ali kakvo slovo. Novak je postao rekorder po broju grend slemova, ima 23 u kolekciji, a neke je trofeje osvajao baš u finalima protiv Stefanosa Cicipasa.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Da bi dotle stigao korigovao je prvo hranu, pa treninge, pa trenere, pa onda ceo život i sve je podredio zanatu koji i dan danas peče.

Nije lako kad imate 36 godina i onda se pred vama nađe neki „napaljeni“ 20-godišnji klinac sa tonom talenta u rukama i reketu.

Probate da idete direktnim napadom i možda „stradate“. Zato je Đoković toliko dobar, jer je s godinama uvek učio iznova kako da se prilagođava i tako savladava prepreke.

Gleda širu sliku, pa onda zapne kad treba da ne bi igrao tri dana jedan meč, kao protiv Vavrinke i onda završi posao za dva sata.

Drugom prilikom krene sporije, počne da gubi, ali onda bude kao vino i kaže protivniku – idi, idi, ja ću da te stignem.

A kad mu se učini da ne može da stigne, onda je skapirao da se borba na terenu vodi samo sa protivnikom, a da je sam sebi ponekad najveća prepreka. To je momenat kad je razmišljao izvan kutije i shvatio da i van terena ima oružja koja može da koristi da bi na terenu pobeđivao.

Video je da može da ode i u toalet, razmisli šta mu je činitii i za tih nekoliko minuta da potpuno obriše ono što se na terenu dotle dešavalo.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Više puta smo to videli kako to radi na delu. Otud ne čudi što ima tenisera koji misle da to mogu da „iskopiraju“ na jedan ili na drugi način.

„Novače, čestitam na neverovatnom uspehu, nemam reči, samo ću reći 84 turnira, 19 Grend slemova, 35 pobeda u pet setova, ništa izgleda ne može da te zaustavi. Želim da znam šta se dešava nakon što odeš u toalet. Jer otišao si tamo i vratio se posle Musetija sa 0:2, i postao novi igrač. Isto je bilo i protiv Beretinija i protiv Nadala, danas je Cicipas rekao da je Đoković bio drugi igrač kada se vratio sa pauze. Da li si sreo Svetog Savu, velikog sveca ii zaštitnika Srbije ili šta“, pitao je Đokovića pre neku godinu poznati teniski novinar Ubaldo Skanagata.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Novak Đoković i Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Srpski igrač je u šali odgovorio da su tamo anđeli čuvari i da ne može da otkrije tajnu odlazaka u toalet.

Cicipas je to probao da primeni u svom iskustvu, samo što više bode oči od ostalih, pa i od Novaka koji se povremeno nađe na udaru zbog svoje toalet taktike.

Bilo je primera i kad je Dženson Bruksbi dva puta išao u toalet na 12 minuta i sedam minuta protiv Tejlora Frica na US openu 2021, iste one godine kada je i krenula cela kontroverza s tim odlacima u WC.

Novak je tada uspeo da se resetuje tokom Rolan Garosa i uzme titulu posle dva velika preokreta u mečevima sa Lorencom Musetijem i Cicipasom.

Saša Zverev je kasnije, tokom sezone na betonu upravo Grka optužio da razmenjuje poruke sa ocem i trenerom Apostolosom, a Novak je pričao da mu nije jasno zašto se jednostavno ne uvede vremensko ograničenje.

Cicipas je pauzu za toalet probao da iskoristi kao svoje oružje i na ovogodišnjem Vimbldonu, u meču sa Endijem Marijem, istim onim momkom sa kojim se žestoko posvađao na pretprošlom US openu zbog dugih pauza za odlazak tamo gde i car ide peške.

Prvo kolo američkog grend slema, Grk ide na dve pauze od osam i po i sedam i po minuta, Mari se nervira i čeka.

„Ne, moj cilj nije da nekome poremetim ritam, i to nije moja taktika. Uvek gledam samo na sebe i ne obraćam pažnju na protivnika. Čak i kada dobijem set 6:0 i tada idem u kupatilo da se presvučem. To koliko puta idem u toalet ima veze sa uslovima. Nijednom to nisam uradio u Indijan Velsu jer je bilo suvo i nisam se toliko znojio kao u Sinsinatiju ili na US openu“, pričao je Cicipas.

Ni Adrijana Manarina nije poštedeo svoje navike odmah u sledećem kolu i bio je još osam minuta u WC-u. Kad se spoji sa mastersom u Sinsinatiju izračunato mu je da je pauzu koristio sedam puta i pauzirao 57 minuta!

Tada se oglasio i Zverev koji se zamerio grčkom igraču. Cicipasa to nije dotaklo, pa je opet protiv Marija probao da iskoristi istu „foru“ i proba da je ukrade od Đokovića.

Mari ga je jednom već optužio za varanje i da nema poštovanja za Stefanosa, ali da Grk sve daje za pobedu, pokazao je i u Londonu nakon što su načelno dvojica igrača izgladila odnose narušene 2021.

Mari je te Cicipasove pauze opisao tako dugim da bi Džef Bezos pre stigao na Mesec. I to dvaput.

Stefanos je i sada protiv Marija otišao u toalet kada je izgubio drugi set, zadržao se dugo i da ga nije „spasao“ policijski čas, pitanje je šta bi bilo, iako je Endi već počeo da oseća fizičke tegobe, ali je vodio i sa 2:1 u setovima u trenutku prekida.

Meč je nastavljen sutradan, mlađi Cicipas je uspeo da preokrene i pobedi, ali za njim ostaje ta navika koju uporno pokušava da primeni iako deluje kao da ne zna kako. Možda zato što nema glavu šampiona, jer da ima, ne bi mu odlasci u toalet bili jalova rabota i već bi imao više grend slemova do sada.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar