Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Navijači koji su bili na tribinama i ljubitelji tenisa ostali su da se pitaju - da li je ovo moguće?

Nije im jasno kako je moguće da Britanci i sopstvena pravila i odluke pamte kraće od godinu dana, pa je Arina Sabalenka, osvajačica ovogodišnjeg Australijan opena mogla da ostane zatečena.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je u petak pobedila Francuskinju Varvaru Gračevu u drugom kolu londonskog grend slema sa 2:6, 7:5 i 6:2.

Pokušava da tu osvoji drugi grend slem trofej u karijeri, i to godinu pošto je iz Ol Ingland klaba bila proterana jer je Beloruskinja.

Poznato je da je lani zbog agresije Rusije, a onda i rata koji je ta zemlja povela u Ukrajini, ruskim i beloruskim igračima i igračicama bilo zabranjeno da igraju u Londonu.

Moskovljanka koja je zaigrala i na kraju osvojila turnir, Elena Ribakina, igrala je pod zastavom Kazahstana, dok Sabalenke i brojnih drugih nije bilo.

„Očito je da želiš da igraš dobro ovde. A znam da hoćeš i da uradiš jednu ili dve stvari bolje nego prošle godine“, bilo je pitanje za Sabalenku na terenu.

Problem je što zvanična spikerka na kraju meča nije znala, što je zaboravila, ili što je jednostavno mislila „prošli put kad si igrala ovde“.

Bilo kako bilo, navijači su to protumačili na najstroži način, pa su svoj bes iskalili na internetu i jedni su pričali kako je ovo „velika sramota za Vimbldon“, drugi su se čudili kako je takav propust mogao da se desi, a treći čak da su „svi ili pijani ili okrutni“ u Londonu.

Sabalenka je poslednji put igrala na turniru pretprošle godine kada je stigla do polufinala, a greška spikerke je izazvala brojne negativne reakcije, iako je možda bila peh.

Navijači to ne opravdavaju tvrdeći da je Vimbldon previše veliki događaj da bi se takvi propusti dešavali.

„Bila sam malo zabrinuta kako će sve izgledati kad se vratim pošto nisam igrala prošle godine, ali sad kad sam osetila podršku, neverovatno je. Srećna sam što igram ovde ispred ovih ljudi“, rekla je Sabalenka.

Navela je i da joj je bilo veoma teško da pronađe ritam, ali i da je sebi stalno govorila da nastavi da se bori i da će onda verovatno pobediti ako pruži maksimu. To se na kraju i desilo, pa je u narednoj rundi čeka Ana Blinkova.

Inače, to sa Sabalenkom nije bio jedini peh u petak, pošto je Paula Badosa na konferenciji posle meča koji je predala, dobila pitanje kao da je pobedila.

BONUS VIDEO: Nestvaran poen Novaka na gem lopti Australijanca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar