Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)

Sa 33 godine igra turnir karijere, a malo ko je očekivao da će se to desiti.

Znate li šta je zajedničko Lorencu Sonegu, Benu Šeltonu, Dušanu Lajoviću, Pedru Kaćinu i Stefanosu Cicipasu. Svi do jednog su eliminisani od strane 193 centimetara visokog Nemca Jan-Lenarda Štrufa.

Peti teniser sveta je položio reket pred Štrufom nakon 7:6 (7:5), 5:7, 6:3, daleko je Cicipas od one forme koja mu je donela finale Australijan opena, ali je ovo i dalje prvoklasna senzacija.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je trajao dva sata i 32 minuta. Nemački teniser će u polufinalu igrati sa Aslanom Karacevim iz Rusije, koji je pobedio ranije Kineza Žižen Žanga 7:6 (7:3), 6:4.

To će biti prvi put da dva kvalifikanta (Karacev je zapravo „srećni gubitnik“) igraju polufinale mastersa još od kada su se u Hamburgu 2004. godine susreli Rišar Gaske i Kristof Rohus. Pre toga je zabeleženo još samo 2003. godine u Parizu kada je Radek Štepanek odmerio snage sa Maksom Mirnjijem.

Oba tenisera će mnogo napredovati na ATP listi, Štruf će biti najmanje 32. teniser sveta, a Karacev 51. Ko pobedi će dodatno popraviti svoj plasman.

Nemac je pokazao da se polako budi nakon teškog perioda sa povredama, a sada deluje da je došao trenutak da naplati sve loše momente kroz koje je prolazio. U karijeri nije osvojio nijednu titulu, a najbolji plasman mu je bio 29. mesto na svetu pre tri godine. Pobedom u polufinalu bi mogao da dođe do plasmana karijere. Nikada nije stigao dalje od osmine finala grend slema (2019. i 2021. godine tu zaustavljen na Rolan Garosu).

U drugom polufinalu igraće Španac Karlos Alkaraz, koji brani titulu u Madridu, i Hrvat Borna Ćorić.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra.

BONUS VIDEO 22 grend slem titule, 22 Neverovatna snaga udaraca Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar