Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH, STRINGER / AFP / Profimedia

Grčki teniser Stefanos Cicipas oglasio se posle 23. grend slem titule Novaka Đokovića.

Srbin je u finalu Rolan Garosa u nedelju popodne sa 7:6 (1), 6:3 i 7:5 pobedio Kaspera Ruda i postao je apsolutni rekorder po broju grend slemova.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadmašio je Rafaela Nadala, a na tom putu je baš u finalu Rolan Garosa pre dve godine pobeđivao i Cicipasa. Grk je ove godine ispao od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu turnira.

Alkaraz je tada odigrao jedan od najboljih i najubitačnijih mečeva godine, a Stefanos je posle svega sugerisao da će navijati za Španca.

Novak mu je tada pokvario planove jer je sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1 eliminisao Alkaraza, a onda i Ruda u finalu. Alkarazu su posao otežali grčevi koje je dobio u ranoj fazi trećeg seta, a kasnije je otkrio da je reč o poteškoći koja se javila iz psihičkih razloga i nervoze.

Cicipas je prethodnih godina u više navrata imao verbalne prozivke na račun Đokovića i njegovog korišćenja pauza za toalet, što se srpskom asu ispostavljalo kao dobra taktika da se presabere kada mu ne ide dobro.

Upravo zbog svega što se dešavalo, mnoge će začuditi poruka koju je upravo Cicipas poslao Đokoviću posle uspeha kakav se ne pamti.

„Novače, dirnuo si nam srca svojim nesalomivim duhom i jakom odlučnošću. Tvoja sposobnost da se vratiš od izazova je postala simbol nade za navijače širom sveta. Hvala ti što si nam pokazao da napornim radom i strašću snovi mogu da postanu stvarnost“, napisao je Cicipas.

Đoković je Cicipasa pobedio i u ovogodišnjem finalu Australijan opena, pa je u Melburnu uzeo desetu titulu od 2008. godine, a sa Grkom je u pet setova 2020. izašao na kraj i u polufinalu Rolan Garosa.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar