Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Grčki teniser Stefanos Cicipas spomenuo je srpskog igrača Novaka Đokovića posle svoje pobede u trećem kolu Rolan Garosa.

Foto: Nova.rs

Cicipas je u tri seta izašao na kraj sa Argentincem Dijegom Švarcmanom i sa 6:2, 6:2 i 6:3 završio posao za jedva nešto više od dva sata.

PROČITAJTE JOŠ:

Grk je pretprošle godine bio finalista pariskog grend slema i tada je poražen od Novaka u pet setova, posle velikog preokreta.

Novak je u petak pobedio Alehandra Davidovič Fokinu u svom meču trećeg kola, samo što je taj meč potrajao duže od tri i po sata.

Prva dva seta u tom meču završenom 7:6, 7:6 i 6:2 su mogla da odu na obe strane, a i Novak je rekao da bi meč verovatno otišao u pet setova da on nije uspeo da dobije drugi.

„Iznenađenja će se uvek dešavati na grend slemovima. Ona su redovna čak i u prvim rundama i dešavaju se i najboljim nosiocima, ponekad i onima iz Top 10. To je jednostavno u prirodi kad je reč o grend slemovima. Neki igrači su spremniji od drugih, nekima je potrebno više vremena da se prilagode novom tipu tenisa i da pronađu svoju igru sa novim lopticama, drugačijom podlogom i publikama“, rekao je Cicipas na konferenciji posle meča.

Priznao je da su se neprijatni porazi dešavali i njemu u uvodnim rundama turnira i dodaje da se kroz to uči, da se tako pronalazi u igri neka sigurna zona iz koje se kasnije traži pojačan rizik i samopouzdanje. Naravno, nije mogao da zaobiđe ni Novaka, jer baš on ima tu svoju „sigurnu zonu“ u većem delu slučajeva kad mu na terenu ne ide idealno. Sve dok ne proigra.

„Tako nešto ima, recimo neko kao Novak Đoković, on to radi veoma dobro na grend slemovima u svojim nastupima. Počinjao je grend slemove ne igrajući baš neverovatan tenis, ali taman dovoljno da prođe prvih nekoliko rundi“, objasnio je Cicipas.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar