Foto: EPA/TONI ALBIR

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je neke detalje iz rada sa drugim teniserom sveta.

Njih dvojica već nekoliko godina nisu zajedno, tačnije, Toni se posvetio radu sa akademijom i mlađim talentima, dok brigu o Nadalu na ATP Turu vode Karlos Moja i Fransisko Rođ.

PROČITAJTE JOŠ:

Španski stručnjak je nedavno za „Zidojče Cajtung“ rekao kako je jednog dana moralo da dođe do razdvajanja.

PROČITAJTE JOŠ: „Novak je prava zver od igrača“

„Došao sam jednom do takvog uverenja da moj doprinos više nije neophodan. Celog života sam bio vrlo zahtevan trener, ali moj cilj je bio da ga obrazujem u smislu da bude zahtevan prema samom sebi. Mislim da sam uspeo u tome“, kaže Toni.

Kaže da je već navikao na to da ne putuje više sa Rafom na turnire, što je ranije bilo nezamislivo.

„Ne mogu da kažem da mi nedostaje. Imao sam sreću da treniram velikog igrača koji je i moj rođak. Uživao sam u tome i osećam da mi je i on zahvalan na tome. Volim da treniram decu jer imam osećaj da njima mogu da pružim više nego Rafi“, dodao je Toni.

Otkrio je i kakvu strast Nadal ima prema fudbalu, posebno prema Realu iz Madrida.

„Ono što je jednom izbacilo Rafu iz takta je VAR koji je presudio tri penala protiv Reala, na meču u Valensiji. Sećam se posebno i tog El Klasika iz 2017. kad smo bili u Monte Karlu i kad je Mesi postigao pobednički gol u poslednjem minutu. Rafa je osvojio turnir istog dana i taj El Klasiko mu je skoro uništio dan“, zaključio je Toni Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar