Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Novak Đoković postao je najbolji teniser svih vremena, i u 37. godini je i dalje prvi na ATP listi, ali njegov početak karijere će uvek biti tema koja će zanimati mnoge u Srbiji.

Kako Novakova porodica pre više od 20 godina nije bila u idealnoj finansijskoj situaciji, otac Srđan je morao da pronalazi načine kako da uloži u talentovanog sina.

Srđan je morao da pozajmljuje novac od zelenaša kako bi obezbedio sinu uslove koji su mu neophodni. Novak je više puta govorio o tome da je porodica ostala sa 20 funti na stolu, jer je odbio ozbiljno unosnu ponudu Velike Britanije da igra pod njenom zastavom.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve te izazove je porodica morala da iznese sama, a Srđan Đoković, koji je najviše od svih verovao u sina, povukao je dobre poteze u tim momentima. Da je naišao na više razumevanja i drugi su mogli da napreduju od toga, bar prema njegovim rečima.

Novak je bio vredan, povećen, sistematičan i predan cilju da postane najbolji na svetu, a godinama kasnije je premašio i sopstvena očekivanja.

foto: Starsport

Otkrio je Srđan jednom prilikom da je novac tražio čak i od Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića. Od njih je tražio da investiraju u njegovog sina. Po njegovoj priči danas bi imali 18 miliona dolara više.

„Nikola Pilić, kod koga je Novak u to vreme bio na Akademiji, otišao je sa suprugom u Monako i razgovarao s Filipom Cepterom o Novaku. Rekao je da je saglasan da pokrije troškove Novakovog boravka na Akademiji, to je bilo 300.000 maraka za četiri godine i što nam je bila ogromna pomoć u to vreme. Filip Cepter posle toga pozove Bobu, koji mu doslovce kaže ‘Novak je dobar, ali ima bolesno srce, bolesnu petu i tatu koji je nemoguć za saradnju’. To mi je ispričao direktor Ceptera u Beogradu, a to će vam potvrditi i Nikola Pilić“, rekao je Srđan Đoković u podkastu „Biznis priče“.

PROČITAJTE JOŠ:

Lepa Brena, poznata srpska pevačica, nikada nije potvrdila da se to zaista desilo. Uvek je to negirala.

„Nisam teniski stručnjak i ne znam za takvu vrstu ponude, ali znam da morate da budete prijatelj i imate poverenje u onog s kim počinjete biznis, čega u navedenom slučaju nije bilo. Novaka volimo, cenimo i poštujemo, kao i njegovu porodicu. On je najsvetliji primer divnog i uspešnog momka. Želimo mu da svi njegovi snovi postanu java jer je to zaslužio“, istakla je Brena.

Boba Živojinović je otkrio da je više novca zaradio kao biznismen nego kao sportista.

„I tako u trideset i nekoj, odjednom nema treninga, nema mečeva. A život tek počinje. Malo sportista ima koji su posle završene sportske karijere napravili neki biznis. Ja sam imao tu sreću da smo Brena i ja u tome uspeli. U svoje ime mogu da kažem da sam mnogo više zaradio kao poslovan čovek nego kao sportista. I to mnogo, mnogo više novca. Što nije bilo lako. Bilo je tu možda i sreće da pored svih tih firmi koje su osnovane Brena i Saša Popović naprave najveću diskografsku kuću na Balkanu. Ako imate dobar tim napravićete uspeh. I ako verujete u to. Ako radiš, radi najbolje što znaš ili nemoj ni raditi. Ja sam se vodio tim stvarima.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare