Foto: TSS

Drugo mesto za mlade teniserke naše zemlje.

Selekcija naše zemlje u sastavu Teodora Kostović, Mia Ristić i Lana Virc, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem briljirala je najpre na kvalifikacinom takmičenju u Evropi, zatim i na finalnom turniru u mestu Marianske Lazne, gde su savladale Grčku i Nemačku i stigle do borbe za zlato u kome su za protivnika imale domaćina, reprezentaciju Češke.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon velike borbe i vođstva Srbije nakon prvog singl meča, tim domaćina je uspeo da preokrene rezultat i na kraju nakon velike bitke u dublu stigne do zlata rezultatom 2:1 u ukupnim pobedama (Teodora Kostović – Magdalena Smekalova 6:4, 7:6(0), Mia Ristić – Tereza Valentova 3:6, 3:6, Kostović, Ristić – Urbanova, Valentova 1:6, 5:7).

Srebrne devojke će još jednom u 2022. godini izaći će na teren i boriti se za novu medalju, a to će bite na Svetskom šampionatu u konkurenciji do 16 godina koji je će trajati od 1. do 6. novembra ove godine.

„Zahvaljujem se svim igračicama na svemu što su postigle, što su prikazale, na borbi, na srcu, na energiji, na snazi i zalaganju na terenu za svaki poen. Srećni smo, vraćamo se kući sa medaljom, a za dva meseca ponovo se okupljamo i idemo na nove pobede i novu medalju. Pre nedelju dana zlatnu evropsku medalju u singlu osvojila je Mia Ristić, sada je zajedno sa izborila i ekipno srebro. Odigrala je u nizu tri nedelje i 11 mečeva pod grbom Srbije, zabeležila deset pobeda u nizu. Ponosni smo svi i punog srca vraćamo se u Srbiju“, rekao je trener Ranković.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar