Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, tokom čestih boravaka u Beogradu u poslednje vreme uglavnom trenira sa jednim momkom koji je velika nada srpskog tenisa.

„Radim na teniskoj akademiji ovde, tu je Hamad Međedović, momak koji je 2003. godište i koji je na juniorskom Rolan Garosu pobedio najboljeg francuskog mladog igrača i prvog juniora sveta. Nije nastavio dalje, ponela ga je pobeda…“, rekao je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi Hamad, rođen u Novom Pazaru, kao dečak se preselio u Beograd, a u tranzicionom periodu je najveću pomoć imao upravo od Obradovića, koji je u njemu video potencijal.

Godina za godinom, Hamad je napredovao, sticao znanje, kalio tenisku veštinu i nedavno stigao do sjajnog rezultata u Parizu, pobedom nad Aroldom Majoom, osvajačem juniorskog Australijan opena.

Obradović je gostujući u našem podkastu „Penâl“ govorio i o aktuelnom momentu u kom se nalazi njegov pulen.

„Igrao je protiv godinu dana starijeg rivala, pokazao je da je nastavak naše teniske priče, da možemo da računamo na njega u budućnosti, da će moći da ostvaruje ozbiljne seniorske rezultate. Najavljivao sam ga već nekoliko puta, a on je pokazao to svojim rezultatima. Što se nas tiče, još će nas se nagledati“, istakao je Obradović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

??

@ hamadmedjedovic је поделио/ла објаву дана

Nekadašnji selektor je i ranije govorio o kvalitetima mladog Hamada, navodeći da on ima ogroman potencijal, te da ima i bolje fizičke potencijale od Novaka u tinejdžerskom dobu.

„Svi igrači koji sparinguju sa njim su oduševljeni, ubeđen sam da će napraviti veliki rezultat“, naveo je Obradović.

O tome je govorio i njegov otac Edo, koji se podsetio momenta kada je Hamad upoznao Đokovića.

„Novak je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira“, istakao je Edo.

Dodatan podstrek Međedović dobija i time što Đoković vreme za treninge u Beogradu provodi upravo sa njim.

„Daje mi savete, objašnjava kako da popravim udarce, kretanje. Ovo je neprocenjivo iskustvo za mene, daje mi samopouzdanje da nastavim da igram i treniram“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

??

@ hamadmedjedovic је поделио/ла објаву дана

Pritisak, kako je rekao, nema.

„Poređenje sa Novakom mi daje dodatnu motivaciju da treniram još jače, bio bih preponosan kada bih postigao polovinu onoga što je on… Trenirao sam i sa Jankom, Filipom, svako od njih mi je dao savet…“, naveo je Hamad.

A, posle saveta, vreme je i za potencijalne duele…

„Nije mi više fokus na juniorskim turnirima, krenuću sa fjučersima i profesionalnim vodama. Igrao sam nekoliko turnira, imam četiri boda i dobijao sam dobre igrače, mislim da mogu da prođem tu. Svi u mom timu, uključujući i mene, smatramo da je za seniorski tenis osnovno da budem psihički stabilniji, da ne dozvolim da me remete sitnice. Tome treba najviše da se posvetim, fizički i teniski mislim da sam spreman“, rekao je Međedović nedavno za Sportklub.

Dakle, kako je pomenuo Obradović – svet će se još nagledati tenisa iz Srbije, a mladi Hamad je predvodnik novog talasa.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

In the office with No1e?

@ hamadmedjedovic је поделио/ла објаву дана

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare