Foto: TSS

Mia Ristić je nastavila da ređa uspehe karijere.

Srbije nije dugo bilo na mapi ženskog tenisa, bar kada su u pitanju dobri rezultati, ali izgleda da stižu bolji dani.

Supertalentovana Mia Ristić ostvarila je još jedan epski trijumf i po prvi put će igrati u glavnom žrebu nekog WTA turnira. Ona je i u drugom meču kvalifikacija u Palermu odigrala nestvaran meč koji je rešila u svoju korist, a iako su joj tek 17 godina pokazala je fitičku spremnost na kojoj bi joj pozavideli i oni koji učestvuju na takmičenju „Ajron men“ za najizdržljivije ljude na planeti.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je u prvom meču kvalifikacija odigrala najduži meč u istoriji turnira u trajanju 4.14 minuta i u drugom je odigrala maraton od 3:26 minuta i tako za manje od 24 sata na terenu provela ukupno 7.39 minuta igrajući tenis što su nestvarni podaci i za mečeve u tri dobijena seta u muškoj konkurenciji.

Poređenja radi, ona je na terenu u ta dva meča provela devet minuta više nego Đoković u polufinalu i finalu Vimbldona protiv Janika Sinera i Karlosa Alkaraza protiv kojeg je igrao pet setova u meču za titulu.

Ona je u drugom meču savladala Katinku Fon Dajhman sa 1:6, 7:6, 7:6.

Sada je pokazala karakter, nakon ubedljivo izgubljenog prvog seta u dva tajbrejka slavila protiv daleko iskusnije rivalke i tako se plasira u glavni deo turnira na Siciliji. I drugom i u trećem setu suočavala se sa oduzetim servisima, ali je svaki put imala odgovor.

Ona će u glavnom žrebu igrati protiv Ukrajinke Dajane Jastremske, a taj meč je na programu u utorak.

BONUS VIDEO Ovako besnog Alkaraza dugo niste videli, osetio nemoć protiv Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar