Novaki Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Trevor Collens)

Očekuje se da Novak ode do titule u Australiji i da dotle sanira probleme sa zglobom ruke.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki saopštio je spisak igrača koji će se suprotstaviti Slovačkoj u plej-ofu spomenutog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će u plej-ofu igrati protiv Slovačke drugog i trećeg februara u Kraljevu i na tom okršaju neće biti Novaka Đokovića.

Tim Srbije će činiti Dušan Lajović, Laslo Đere, Hamad Međedović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić, a Hamad i Nikola su bili u timu i na Junajted kupu u Pertu.

Teniski savez Srbije je obrazložio izostanak prvog reketa planete činjenicom da se Đokoviću ostavlja vreme da se što bolje pripremi za AO, koji počinje sredinom januara i završava se krajem ovog meseca.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Teniski Savez Srbije (@teniski.savez.srbije)

„Na spisku nemaa najboljeg tenisera sveta u istoriji Novaka Đokovića, zbog povrede i mogućnosti da se što bolje pripremi za nastavak sezone u kojima ga očekuje, pored standardnih obaveza na ATP turu i Dejvis kupu, i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu“, naveli su iz TSS.

Đoković na Australijan openu brani titulu osvojenu prošle godine, dok je u Dejvis kupu sa „orlovima“ stigao do polufinala i tamo propustio meč lopte da u singlu  sa Janikom Sinerom odvede svoj tim u finale. Srbija je poslednju salataru osvojila još 2010. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković priča kineski, Olga Danilović u neverici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare