Foto: EPA-EFE/David Guzman

Francuski teniser Benoa Per nastavlja da šokira i ređa incidente. Kada god navijači pomisle da su videli sve od njega, on uspe da napravi novu glupost.

Kontroverzni Per je već u prvoj rundi turnira u Akapulko izgubio meč od Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:1, a onda je postalo jasno da je ovo učinio namerno.

PROČITAJTE JOŠ

„Izgubio sam u prvoj rundi. Tako mi je bolje, mogu ranije da izađem iz ’mehura’ i uživam nekoliko dana pre nego što odem u Majami. Tenis mi trenutno nije prioritet. Jedini cilj mi je da izađem iz ’mehura’ što pre mogu i tako je na svakom turniru“, rekao je Per.

Na kraju je pojasnio kako izvršava sve što se od njega traži, ali da u tome ni najmanje ne uživa.

„Dođem na turnir, zaradim nešto novca i onda idem na sledeći tunrir. Radim svoj posao. Ako osvojite turnir serije ATP 250, zaradićete 30 hiljada dolara. Ja sam dobio direktan ček od deset hiljada, a ispao sam u prvoj rundi. Zašto da se mučim kao ludak samo da bih zaradio malo više“, rekao je 31-godišnjak iz Avinjona, koji je time i kolege ocenio kao „ludake“ jer daju sve od sebe da trijumfuju.

Deluje da Peru nedostaje poštovanja i prema rivalima i prema navijačima, ali je barem potpuno iskreno objasnio kako „otaljava“ posao…

Per je od nagrada sa turnira prihodovao nešto više od osam miliona evra, a osvojio je tri ATP titule. Najbolji plasman mu je bilo 18. mesto na ATP listi, a ovo je samo poslednji u nizu skandala. Nedavno je pljunuo na trag loptice na šljaci, pa čak i namerno napravio dve duple servis greške u Buenos Ajresu kako bi se što pre sklonio sa terena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar