Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Uzeo mu set u Australiji, a sada imao više nego kontroverznu izjavu

Enco Kuako, francuski teniser poreklom sa Mauricijusa, uspeo je jedini da osvoji set protiv Novaka Đokovića na Australijan openu, a sada je prokomentarisao povredu Srbina.

Đoković je protiv Kuakoa u drugom kolu AO imao problema sa povredom, a Francuz je imao priliku da se uveri u Novakov nivo igre.

PROČITAJTE JOŠ:

„Teško je odgovoriti, prvi put sam igrao s njim. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može“, rekao je u razgovoru za „Tenis Aktu“.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, otkrio je da je Novak imao rupturu od tri centimetra u zadnjoj loži.

„Nemam ni njegov nivo, ni njegovo telo, ni pristup tretmanima koje on ima. Ali kada se uzmu primeri Nadala ili Mbapea, a pogotovo Rafe – on na Vimbldonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na terem, a drugi osvaja grend slem tako što 15 dana igra stalno… Deluje malo nategnuto“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Kuakou je čudno sve što se dešavalo.

„Neke sitnice mi nemaju smisla. Mesi su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: ’Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…’ On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško poverovati.“

Prokomentarisao je i sam meč, kao i doživjaj koji je imao u Australiji.

„Raduje me to što smo set i po bili ravnopravni. Kada prolaziš kroz hodnik na Rod Lejver areni i vidiš da je devet puta uzimao titulu… Ja ni turnir na svom Mauricijusu ne bih mogao deset puta da osvojim“, zaključio je 27-godišnjak.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare