Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Sjajan meč za Italijana

Italijanski teniser Janik Siner pobedio je Karlosa Alkaraza u polufinalu turnira u Pekingu (serija 500) sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:1.

Siner će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je izbacio Aleksandera Zvereva.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč dvojice mladih i talentovanih zvezda trajao je skoro dva sata, a Siner je po četvrti put u sedam duela uspeo da sruši Alkaraza.

Alkaraz je bolje otvorio meč, stigao je do brejka već u prvom gemu, mogao je ubrzo i do 3:0, ali je Italijan spasao dve brejk lopte i smanjio na 2:1, a nakon toga oduzeo servis rivalu za izjednačenje.

Španac je opet stigao do brejka i poveo sa 3:2, ali je Siner uzvratio i sa nulom oduzeo servis rivalu za 3:3.

Nivo tenisa u prvom setu bio je zaista neverovatan, a do taj-brejka nije više bilo brejkova.

U odlučujućem delu Siner je bio nešto hrabriji, stigao je do 5:2, ali je potom oba puta poklekao na svom servisu. Ipak, uzvratio je istom merom, pa je sjajnim riternima okončao set u svoju korist – 7:4.

Drugi set doneo je nešto manje uzbuđenja, jer je Siner dominirao. Već u prvom gemu stigao je do brejka, zatim ga je potvrdio uz poteškoće, a kasnije je još dva puta oduzimao servis Špancu, kome definitivno ovo nije bio jedan od najboljih dana, pogotovo kada je reč o servisu.

Imao je Alkaraz brejk lopte pri rezultatu 2:1, ali ih nije iskoristio, a Italijan je kasnije iskoristio prvu meč loptu.

Ovoj pobedi Sinera raduje se i Novak Đoković, koji će ostati prvi na ATP listi i u narednim nedeljama, a mladi Španac se iz Pekinga ne vraća sa 500 poena već 180.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar