Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Janik Siner, italijanski teniser, odustao je od Mastersa u Rimu, što je i sam potvrdio.

Siner je nedavno predao meč četvrtfinala Mastersa u Madridu bez borbe Feliksu Ože-Alijasimu, a nije stigao da zaleči povredu koju je imao.

„Nije lako napisati ovu poruku, ali nakon što sam ponovo razgovarao sa lekarima i specijalistima o svojim problemima sa kukovima, moram da najavim da nažalost neću moći da igram u Rimu. Očigledno sam veoma tužan što se nisam oporavio, to je jedan od mojih omiljenih turnira ikada. Jedva sam čekao da se vratim i igram kod kuće pred italijanskom publikom“, napisao je Siner.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Italijan će se pojaviti u Rimu, gde će svakako privući pažnju navijača.

„Ipak ću doći u Rim na nekoliko dana i svratiti na Foro Italiko. Hvala vam na porukama podrške koje veoma cenim. Sada ću raditi sa svojim timom i lekarima da budem spreman za Rolan Garos. Vidimo se uskoro“, zaključio je Siner.

Ova odluka Sinera znači da će Novak Đoković imati otvoren put do titule u Rimu, pošto na tom turniru neće biti ni Karlosa Alkaraza, takođe zbog povrede.

Takođe, Novak će sigurno ostati prvi teniser sveta sve do Rolan Garosa, na kom brani 2.000 ATP bodova.

Siner je prošle godine ispao u osmini finala Rima, što znači da će ostati bez 100 bodova, ali će i dalje ostati drugi teniser sveta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare