Foto: Starsport

Dubl reprezentacije Srbije koji su činili Novak Đoković i Filip Krajinović poražen je od rivala iz Hrvatske Nikole Mektića i Matea Pavića sa 7:5, 6:1 u odlučujućem meču polufinala Dejvis kupa, čime su Hrvati prošli u finale.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije prvi set krenuo idealno po Srbiju, pošto su već u drugom gemu Đoković i Krajinović morali čak četiri puta da spašavaju brejk loptu, ali su na kraju ipak uspeli da dođu do 1:1.

Od tog trenutka Srbija je znatno sigurnije igrala na svoj servis, ali istovremeno nije uspevala da ozbiljnije ugrozi hrvatski dubl, pošto su za čitav prvi set na servis rivala uzeli samo osam poena.

No, uspeli su da odbrane i petu brejk šansu u osmom gemu, te je rezultat bio 6:5 a Srbija imala servis za opstanak u prvom setu.

Dva loša poena donela su 0:30 za Hrvate, uspeli su Novak i Filip da poravnaju, ali su potom izgubili dva poena, pa je rezultat bio 1:0.

U drugom setu srpski dubl se praktično raspao, od rezultata 1:1 Hrvati su vezali čak pet gemova i sa ubedljivih 6:1 obezbedili borbu za „Salataru“.

Podsetimo, u drugom polufinalu će u subotu snage odmeriti Nemačka i Rusija, koja je prvi favorit takmičenja.

Bonus video: Besni Đoković šutirao torbu nakon brejka Hrvata

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare