Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Novak Đoković je potvrdio da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako je spisak igrača koji su otkazali učešće u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta svakim danom sve duži, Đoković je doneo odluku da na najvećoj sportskoj smotri predstavlja Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Rafael Nadal i Dominik Tim su već otkazali učešće, a iz Teniskog saveza Srbije dolazi informacija koja će odjeknuti.

„Novak je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijskim igrama i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije. Odatle će biti prosleđen dalje“, kažu u Teniskom savezu, a prenosi Sportski žurnal.

Nedavno je javnost zabrinuo Aleks Koreča koji je smatrao da bi Novak mogao da bude preumoran nakon igranja na Vimbldonu, ali je sada jasnije koliko je Srbinu stalo da osvoji olimpijsko zlato.

Od srpskih tenisera će u Japanu igrati još Miomir Kecmanović jer su Dušan Lajović i Filip Krajinović odustali od takmičenja.

„Situacija je ove godine veoma teška. Korona je sve maksimalno otežala. Mehur u Tokiju će biti za oko 10.000 ljudi, što će biti mnogo komplikovano i otežaće boravak sportista na Olimpijadi. Jedna stvar je biti u mehuru na turniru sa maksimalno nekoliko stotina učesnika, a druga u masi od 10.000 ljudi. Osim toga, uvek postoji strah do zaraze“, rekli su u Teniskom savezu.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare