Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Italijanski teniser Janik Siner razočaran je zbog poraza od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona.

Siner je ispustio šansu karijere da posle 2:0 u setovima dokrajči jednog od najboljih u istoriji svog sporta. Poražen je na kraju sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 i 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak ne bi bio to što jeste, da se nije uzdigao, preokrenuo i posle pet setova i više od tri i po sata tenisa, prošao dalje.

Sada ide na megdan Kameronu Noriju, koji je eliminisao Davida Gofana, takođe u pet dugih i teških setova.

„Znam da još uvek imam mnogo da napredujem, ali mislim da mogu da budem srećan posle ovog Vimbldona“, rekao je Siner koji je prethodno pobedio Karlosa Alkaraza.

Taj trijumf nad opasnim mladim Špancem je posledica činjenice da je podizao nivo igre kako je turnir odmicao.

„Mislim da sam svaki meč igrao sve bolje. Pokazao sam da svakako mogu da igram dobar tenis. Mislim da sam i sada dobro odigrao. Igra se u pet setova. Kada vodite 2:0, svaki set igrate na najbolji način. U trećem setu sam servirao, bilo je 0:15 i poslao sam forhend u mrežu, 0:30. Onda je odigrao dobar poen. Umesto 15:30, bilo 0:40 i tada me je slomio. Od tog poena igrao je bolje. Kao što sam rekao, peti set sam odigrao na pravi način. Morao sam da uradim nešto više od toga, pošto je diktirao poene. To je to“, rekao je Siner posle meča.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

On je prethodnih dana trenirao sa Đokovićem i naveo je da njih dvojica imaju sličan stil. Priča da srpski igrač jako dobro udara lopticu, te da pomaže kad se trenira sa njim.

„Međutim, i on bolje zna tvoje slabosti. Uvek je poseban osećaj sa njim“, dodao je italijanski igrač.

Kada je reč o četvrtfinalu u Londonu, Siner je u njemu mogao da se povredi u četvrtom setu, u trenucima kada je on praktično već bio rešen.

Proklizao je i pao, izvrnuo je skočni zglob. Priča da se isprva uplašio i odigrao oprezno prva dva poena.

„Posle toga sam se osećao u redu. Osećao sam se dobro“, konstatuje Siner, koji je svestan da je propustio veliku šansu jer je i na 2:2 u setovima, on u istom položaju kao i njegov rival na terenu.

Drugi polufinalni par ćemo dobiti iz okršaja Rafaela Nadala i Tejlora Frica, odnosno Nika Kirjosa i Kristijana Garina.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO: Novak odigrao nestvaran udarac, bacio se na travu, pa pravio šou i širio ruke kao avion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar