Foto: TANJUG/AP Photo/Alastair Grant

Italijanski teniser Janik Siner srećan je zbog pobede nad Karlosom Alkarazom iz Španije u polufinalu Pekinga.

Siner je slavio sa 7:6 (4) i 6:1 za sat i 57 minuta vrhunskog tenisa, dok je drugo polufinale dobio Danil Medvedev, savladavši Aleksandra Zvereva sa 6:4 i 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zasigurno jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao. Rekao bih da je svaki meč protiv njega težak. Uvek pokazujemo međusobno poštovanje, obojica igramo sjajno. Kad smo jedan protiv drugog, trudimo se da se održimo do na krajnjim granicama“, rekao je Siner, a onda procenio šta je presudilo u utorak.

„Danas sam igrao bolje u ključnim trenucima. U drugom setu je bilo 6:1, ali je on imao mnogo šansi i samo sam pokušavao da ostanem fokusiran. Očito da je prvi set bio malo rolerkoster i hteo sam da mentalno ostanem u njemu pa sam srećan zbog svoje igre“, dodao je Italijan, a preneo sajt ATP-a.

Izdvojio je i jedan segment igre u kom je posebno bio dobar, a iskoristio je i činjenicu da je Alkaraz napravio 20 neiznuđenih grešaka samo iz forhenda.

„Srećan sam zbog finala. Odlično sam reternirao, to mi je mnogo pomoglo. Posle njegovih brejkova na startu meča bio sam miran, bio je to vrlo težak meč, ali jednako teško biće i protiv Medvedeva u finalu. Hvala svima za podršku, divno je igrati ovde u Pekingu“, naveo je Siner.

Sada je sa Špancem popravio skor na 4:3 u pobedama, dok protiv Medvedeva ima 0:6.

„Moraću pre svega da promenim nekoliko stvari. Nikada ga nisam pobedio, on je za mene veoma nezgodan protivnik. Imam odličnu priliku, opet, ako te promene prođu, dobro je, ako ne, onda neki naredni put. Koncentrišem se samo na sustrašnji meč“, zaključio je Siner.

BONUS VIDEO Vučić odbio da kaže na CNN da li podržava Novaka Đokovića kad napiše „Kosovo je srce Srbije“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar