EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Treći teniser sveta Italijan Janik Siner plasirao se u četvrtfinale turnira u Majamiju, pošto je u dva seta pobedio Australijanca Kristofera O'Konela 6:4, 6:3.

Siner je do pobede nad 66. igračem na ATP listi stigao posle sat i 43 minutu igre. U četvrtfinalu, Siner će igrati protiv Čeha Tomaša Mahača.

PROČITAJTE JOŠ:

Mahač se plasirao dalje pošto je pobedio Italijana Matea Arnaldija 2:0 (6:3, 6:3). Realizovao je tri od tri brejk-lopte, dok Italijan uopšte nije uspeo da dođe do njih.

Čeh je došao do pobede nakon sat i 20 minuta igre i sada ga očekuje najteži mogući zadatak, jer je Siner u najboljoj formi od početka sezone i uzeo je trofej na Australijan openu.

Čileanski teniser Nikolas Džari plasirao se u četvrtfinale Majamija pobedom nad osmim teniserom sevta Norvežaninom Kasperom Rudom 2:0 (7:6, 6:3).

Čileanac je do pobede u prvom setu došao posle taj-brejka, u kojem je pobedio 7:3, pa je time napravio jedno od većih iznenađenja protiv nekadašnjeg top 5 tenisera.

U šestom gemu drugog seta Džari je oduzeo servis Rudu, i prednost brejka zadržao do devetog gema kada je sigurnim servisom iskoristio prvu meč loptu.

Nikolas, 23. igrač na ATP listi, je stigao do važnog trijumfa posle sat i 50 minuta. U četvrtfinalu ga očekuje duel sa Rusom Danilom Medvedevim, a taj meč je na programu u četvrtak od 18 časova.

Kada je reč o meču koji je odigrao Medvedev, on je eliminisao Nemca Dominika Kepfera 2:0 (7:6, 6:0). U prvom setu je Medvedev pobedio u tajbrejku rezultatom 7:5. Prvi set je trajao sat i jedan minut, dok je ceo meč trajao sat i 31 minut.

BONUS VIDEO: 40 meč-lopti i podizanja pehara Novaka Đokovića na mastersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar