Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Rumunska teniserka Simona Halep potvrdila je kada se vraća na teren posle duge i mukotrpne borbe da opet zaigra tenis.

Rumunka će zaigrati tenis posle godinu i po dana pauze na mastersu u Majamiju koji se igra za 1000 bodova i od 19. do 31. marta.

PROČITAJTE JOŠ:

Halep nije aktivna od jeseni 2022. godine jer joj je izrečena četovorogodišnja suspenzija koja je skraćena na devet meseci pred Sudom za sportsku arbitražu.

Ona je bila pozitivna na roksadustat, zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Kasnije je i zbog nepravilnosti u biološkom pasošu.

Sve vreme je poricala da je svesno i namerno uzimala doping i držala se priče da će dokazati da je čista. To je ponovila i decembra prošle godine čekajući presudu.

„Uzbuđena sam što mogu da vam kažem da ću se vratiti na WTA tur za dve nedelje na mastersu u Majamiju. Hvala turniru što mi je pružio priliku i jedva čekam da se vratim na teren i da se takmičim. Vidimo se uskoro“, napisala je Simona.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Simona Halep (@simonahalep)

Odmah su joj stigle brojne poruke podrške od Aleksa Koreče, Agnješke Radvanjske, ali i od organizatora mastersa u Majamiju koji su naveli da jedva čekaju.

Da je prvobitna odluka i suspenzija koju je izrekla Međunarodna agencija za integritet u tenisu, Halep bi čekala do oktobra 2026. da se vrati na teren.

U tom trenutku bi već bila u drugoj polovini tridesetih i karijera joj je bila ugrožena. Simona je do sada osvojila dva grend slema i bila je prva igračica sveta.

BONUS VIDEO Obradović: Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar