Kakav početak sezone za srpskog tenisera.

Laslo Đere savladao je Kaspera Ruda sa 3:6, 6:3, 7:6(3) u drugom kolu turnira u Ouklendu (serija 250) posle nešto više od dva sata igre.

PROČITAJTE JOŠ

Đere je stigao prvi do mini brejka posle poena koji je trajao izuzetno dugo (3:1). Đere je u tim trenucima forsirao bekhend rivala. Usledio je isti recept za 4:1. Stigao je Đere i do 6:1, a onda završio posao sa 7:3 u taj-brejku trećeg seta.

Đere je u prvom setu propustio dve brejk lopte, dok je Rud iskoristio jedinu koju je imao i dobio tu deonicu sa 6:3.

U drugom setu je srpski as odlučio da promeni pristup. Češće je igrao voleje i tako uspeo da iznenadi Ruda i da ga izbaci iz uobičajenog ritma.

Osvojio je drugi set nakon forsiranja bekhenda rivala, napravio je brejk za 3:1 u ovom setu, a onda mirno priveo set kraju.

U poslednjem setu je prilika za brejk bilo samo u prva dva gema. Đere je promašio dve, a Rud tri, pa je na kraju sve odlučeno u taj-brejk. Đere koji je prošle godine imao neverovatan niz poraza u ovoj deonici od tada igra maestralno taj-brejkove, pa je i ovog puta uspeo da slavi. Bila je ovo jedna od najvećih pobeda Đerea u karijeri.

Konstant Lestjen, kog je Đoković savladao u prvom kolu Adelejda, biće sledeći rival Đereu u četvrtfinalu.

Rudu je bila neophodna titula kako bi ostao u igri za prvo mesto na ATP listi na Australijan openu. Naime, Rud bi postao prvi teniser sveta da ukoliko stigne do finala bez obzira da li Novak Đoković osvoji prvi grend slem u sezoni.

To znači da Đoković sada ima sve u svojim rukama i da ne zavisi od drugih rezultata da bi stigao do prvog mesta ATP liste.

BONUS VIDEO Đoković poslao drugi servis 200 na sat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare