EPA-EFE/YOAN VALAT

Meč za pamćenje

Češka teniserka Karolina Muhova prva je finalistkinja Rolan Garosa, pošto je u polufinalu izbacila Arinu Sabalenku sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 7:5.

Meč je trajao tri sata i 17 minuta, a Muhova će nakon ovog turnira znatno popraviti i poziciju na WTA listi, pošto trenutno zauzima tek 43. mesto.

PROČITAJTE JOŠ:

Sabalenka je u četvrtom gemu prvog seta propustila dve brejk lopte, a svoj servis ispustila je pri rezultatu 4:4.

Muhova je imala šansu da svojim servis gemom zatvori prvi set, propustila je jednu priliku za to, a onda je Beloruskinja stigla do brejka.

U taj-brejku bilo je veoma neizvesno, Sabalenka je povela sa 5:4, ali je onda izgubila tri poena zaredom i prepustila protivnici set.

U drugom delu igre bilo je čak četiri brejka, a obe teniserke su po jednom imale prednost u tom parametru. Ipak, opet se došlo do taj-brejka, gde nijedna nije bila sigurna na svom servisu. Viđeno je čak sedam mini-brejkova, ali je Sabalenka ipak iskoristila drugu set loptu i poravnala rezultat.

Treći set je takođe bio veoma dramatičan. Sabalenka je propustilačetiri brejk lopte na startu, ali je kasnije povela sa 4:2 i činilo se da ide ka pobedi.

Međutim, Muhova se nije predavala, pa je čak spasila i meč loptu pri rezultatu 5:2. Uspela je nakon toga da uzme pet gemova zaredom, bila je maksimalna na brejk loptama i Sabalenki je ostalo samo da prizna poraz.

Muhova će u finalu igrati protiv bolje iz meča Iga Švjontek – Hadada Maja.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar