Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kraj za jednu od glavnih favorita.

Simona Halep, jedan od glavnih favorita za titulu na US Openu, završila je takmičenje već  uprvom kolu pošto je od nje bila bolja Darija Snigur iz Ukrajine, koja je do glavnog žreba došla preko kvalifikacija, rezultatom 6:2, 0:6, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ...

Halep, inače osma teniserka planete, već u uvodnim momentima meča našla se u velikom problemu, pošto je 124. teniserka sveta meč otvorila brejkom, potom u trećem gemu imala čak pet brejk lopti i stigla do 3:0. Uspela je Halep da u narednom gemu vrati jedan brejk, ali je Ukrajinka u petom uzvratila, povela 4:1 i to sačuvala do kraja prvog dela igre za 6:2.

U drugom je viđena apsolutna dominacija Halep, pošto je rivalki za čitav set dopustila samo šest poena – tri brejka, 6:0 i činilo se siguran preokret.

No, početak trećeg seta doneo je novi šok. Prvo je Snigur uzela brejk, potom sprečila rivalku da izjednači, da bi još jednom isto uspela brejkom u petom gemu i spašenom brejk šansom u šestom.

Halep je uspela da se vrati u meč u osmom gemu, potom spase dve meč lopte i priđe na 5:4, ali je 20-godišnja Ukrajinka zaigrala najbolje što je mogla, nakon 30-0 za Halep napravila preokret i treću meč loptu, a prvu na svoj servis, pretvorila u najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri.

BONUS VIDEO Novak stigao u Arenu, dočekale ga ovacije publike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare