Novak Đoković
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Leon Smit, selektor britanskog Dejvis kup tima probao da je da malo umiri atmosferu posle dešavanja u četvrtak popodne.

Srbija je tada u četvrtfinalu Dejvis kupa u Malagi pobedila Veliku Britaniju zahvaljujući pobedama Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića u singl mečevima.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga za dublom nije ni bilo potrebe, ali je Novak tokom meča sa Kameronom Norijem imao problema sa publikom, jer je nekoliko hiljada bučnih Britanaca bilo bezobzirno prema srpskom teniseru.

Đoković ih je izazivao da budu još bučniji potezima na terenu, a kada bi neko prešao granicu, onda bi podviknuo da ućuti. Smit je probao da ublaži celu situaciju i donekle je stao na stranu navijača.

„Ne bih voleo da vidim kako se stišava atmosfera, jer ima dovoljno ‘mirnog’ tenisa kakav jeste“, rekao je Smit, aludirajući na većinu teniskih turnira u sklopu ATP tura.

Tamo se pravila striktnije poštuju, dok je Dejvis kup uvek bio sinonim za atmosferu kakvu smo mogli da vidimo u Malagi u četvrtak. Srbija će u polufinalu Dejvis kupa igrati protiv Italije ovog vikenda. Smit je dodao da među timovima nema animoziteta.

„Ne, rukovao sam se sa Viktorom Troickim i čestitao mu, rekao sam ‘svaka čast’ i Novaku. Odigrao je odličan meč. Ne, nije bilo nimalo animoziteta među nama. Štaviše, mislim da smo se svi međusobno, čitav stručni štab, rukovali. Znate, ne gajimo prema njima ništa osim poštovanja“, dodao je Smit i potom se prebacio na ono što se dešavalo iza leđa igrača.

„Pobedili su nas danas i njihovi momci su igrali sjajno. Nije bilo netrpeljivosti, mislim samo da je Novak bio besan zbog malo buke koja je dolazila otpozadi. Kao što sam rekao, mislim da nije bilo baš tako loše“, rekao je Smit.

BONUS VIDEO: Đoković nakon pobede nad Norijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar