Ema Radukanu
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Ema Radukanu je jedna od najlepših bajki US Opena svih vremena, a sve što je želela je da ponovo sluša muziku kao što je navikla.

PROČITAJTE JOŠ

Radukanu je nakon finalnog susreta otkrila da je sve učinila samo da dođe do novog para slušalica jer je u kvalifikacijama ostala bez njih. Slušalice koje je želela „Apple AirPods“ koštaju oko 152 dolara.

„Mislila sam ‘Znate šta, ako pobediš na ovom meču moći ćeš sebi da kupiš par slušalica i to je postala aktuelna šala“, rekla je uz osmeh ova devojka.

Pre ovog turnira je ukupno prihodovala 303.376 dolara, a onda je nakon neviđene senzacije kroz kvalifikacije stigla do titule na US Openu. Slavila je na svih 10 mečeva i nije izgubila nijedan set, a na kraju je njen bankovni račun bio bogatiji za 2,5 miliona dolara.

I pored toga što je postala nova grend slem šampionka ova 18-godišnjakinja nema nameru da se menja.

„Apsolutno ne osećam nikakav pritisak. Imam samo 18 godina. Samo želim da se okušam u svemu što mi dođe na put. Tako sam pristupila svakom meču u SAD. To mi je donelo trofej, pa mislim da ne treba da menjam ništa“, iskreno je poručila Britanka.

Ova devojka je nakon velikog uspeha napravila neverovatni skok na WTA listi od čak 127 pozicija i trenutno je 23. na svetu. Njena majka Rene ima kinesko poreklo, otac je poreklom Rumun, a ova devojka je rođena u Kanadi 2002. godine.

„Pričala sam sa mojim roditeljima, ali ne pričamo mnogo o tenisu, želeli su da znam kako sam u ovim momentima što nisu sa mnom ovde, voelal bih da su ovde i da možemo da proslavimo zajedno ili da budu sa mnom i da iskuse iste stvari, ali gledaju me od kuće ponosni. Tata mi je rekao ‘Još si bolja od tvog tate’, pa me je to ohrabrilo. Mom tati je teško udovoljiti, ali sam uspela danas“, rekla je Radukanu.

Radukanu je pobedom nad Lejlom Fernandez od 6:4, 6:3 stigla do prve grend slem titule za Veliku Britaniju u konkurenciji dama još od Virdžinije Vejd koja je pre 44 godina podigla trofej, a prva u Njujorku još od Vejdove 1968. godine.

Ema Radukanu
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bonus video: Izjava Đokovića posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar