Foto: EPA/EFE/MADE NAGI

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još uvek nije javno rekao da li se vakcinisao ili ne, iako od toga zavisi da li će nastupati na narednom Australijan Openu, koji se održava u januaru.

Đoković se trenutno se nalazi u Austriji sa Dejvis kup selekcijom Srbije. Tamo ga očekuju nastupi protiv reprezentacija Nemačke i Austrije u grupnoj fazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, ono što interesuje ceo teniski svet je to da li će Novak moći da igra u Australiji početkom naredne godine.

Tim povodom oglasio se i njegov bivši trener Boris Beker.

„Ne mogu da zamislim da Novak neće da igra u Australiji. On toliko voli ovaj sport, toliko voli istoriju tenisa. Želi da osvoji 21. grend slem. Na Australijan openu je imao najviše uspeha, već je devet puta trijumfovao tamo, zašto ne bi i deseti?“, poručio je Beker.

Nemac se slaže sa Novakovim stavom da se i dalje ne izjašnjava javno o pitanju vakcinacije.

„On kaže da je to privatno, da ne bi trebalo nikoga da se tiče. Saglasam sam sa tim. Ali kao želi da učestvuje na turnirima, onda mora da poštuje pravila, koja su jasna. To znači da mora da se vakciniše. To se odnosi na Novaka, ali i na sve ostale sportiste“, rekao je Nemac.

Đoković je u utorak doputovao u Austriju i odmah se priključio treninzima reprezentacije. Prvi meč u grupi Srbija igra u petak od 16 sati.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Insbruk, odmah trenirao u opremi Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare