Foto: .EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

U Rusiji smatraju da su njihove zasluge velike.

Elena Ribakina osovjila je vimbldonsku titulu pobedom u velikom finalu protiv Ons Džabur rezultatom 3:6, 6:2, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Rođena Moskovljanka koja igra pod zastavom Kazahstana tako je i nehotično učinila apsurdnim zabranu Vimbldona koja se odnosila na takmičare iz Belorusije i Rusije.

Prvi čovek ruske teniske federacije Šamil Tarpišev pohvalio je pobedu Jelene Ribakine u finalu Vimbldona, ocenivši igračicu kao čist proizvod ruskog tenisa. Rođena u Moskvi pre 23 godine, Ribakina je 2018. uzela kazahstansko državljanstvo.

„Super! Bravo Ribakina! Osvojili smo turnir u Vimbldonu“, prokomentarisao je Tarpišev, a prenosi ruska novinska agencija Ria Novosti.

Ribakina, koju je u Moskvi i Rusiji trenirao bivši ruski šampion Andrej Česnokov, sve dok kao juniorka nije postala treća igračica sveta, uvek je govorila da je otišla iz Rusije u Kazahstan jer je bila sportski i finansijski bolje podržana.

Drugi ruski igrači su sledili njihov primer poslednjih godina, kao što su 33. teniserka sveta Julija Putinceva, četvrtfinalistkinja Rolan Garosa 2016. i 2018. i Aleksandar Bublik, pobednik ATP turnira u Monpeljeu ove godine.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se okliznuo i završio na travi 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar