Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pobedom nad bugarskim igračem Grigorom Dimitrovim u tri seta.

Danac je opravdao ulogu blagog favorita, mada je Dimitrov u poslednje vreme igrao kao u najboljim danima.

PROČITAJTE JOŠ:

Rune je sa 7:6 (9), 3:6 i 7:6 (2) uspeo da savlada Dimitrova koji je kolo pre izbacio našeg Miomira Kecmanovića u dva seta. Time je Holger zakazao duel sa trenutno najubojitijim teniserom Janikom Sinerom, što garantuje spektakl.

Italijan je mnogo lakše stigao do svog četvrtfinala jer je u dva seta gotovo rutinski eliminisao Jan-Lenarda Štrufa. Rune se mučio tri i po sata i spasavao meč lopte, pa ipak uspeo da se iskobelja.

Rune je napadao i grešio, imao je samo viner više od Dimitrova i šest grešaka više, ali je na kraju u meču u kom su odlučivali detalji, izašao kao pobednik.

Danac je prvi spasavao brejk loptu u šestom gemu, a onda je napravio brejk u sedmom i poveo je 4:3. Dimitrov se nije predao, pa je brejkom poravnao na 5:5, posle čega su nijanse odlučivale u 13. gemu u kom je odigrano čak 20 poena.

Drugi set je doneo drugačiju sliku, pošto je Bugarin u prvom gemu napravio brejk i u poslednjem potvrdio osvajanje seta novim brejkom za 6:3. Treći set je opet više ličio na onaj rovovski prvi u kom se Rune na kraju bolje snašao.

Imao je Bugarin šansu da napravi brejk u drugom gemu, imao je i Rune u petom, ali je drama nastala na 6:5 za Dimitrova. Rune je servirao i dozvolio je Dimitrovu da dođe do dve meč lopte.

Grigor je obe ispustio i onda u taj-brejku nije više bio konkurentan i danski igrač je pobedio, pa ga u petak čeka okršaj sa Sinerom, što će biti drugi meč na centralnom terenu, ne pre 13 časova.

BONUS VIDEO Novak Đoković: „Bolje da sam proveo dva sata u 39-ki, nego ovo“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar