Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/ZAIN MOHAMMED

Rafael Nadal se konačno vraća na teren ovog utorka ne pre 16.00 u meču prvog kola turnira u Barseloni (serija 500) u duelu protiv Flavija Kobolija, a mnogi se pitaju kako će izgledati na terenu. Taj odgovor je sada dao Andrej Rubljov.

Ruski teniser je odradio jedan sparing trening sa Nadalom i tom prilikom je mogao da vidi na kom je nivou osvajač 22 grend slem titule.

PROČITAJTE JOŠ

Španac nije igrao na turnirima od Brizbejna na početku godine, pa se sa nestrpljenjem čeka njegov nastup.

Odigrali su jedan set na treningu, a Nadal ga je dobio sa 6:1.

Rubljova su pitali da ispriča kako je izgledalo biti na terenu sa Nadalom.

„Razbio me je ili sam ja ubio sam sebe, prosto ne znam, ali uvek je lepo trenirati sa Rafom. Nikada sebi ne postavljamo takva pitanja, samo smo došli na teren, bilo je vreme da se počne. Zaista smo morali da počnemo sa igrom“, rekao je Rubljov.

Istakao je da je njegov trener insistirao da treniraju zajedno.

„Mislim da je on to uradio. Ne veruje da je Rafa tražio nekoga za trening. Većina igrača pita Rafu da treniraju zajedno. Tako da sam prilično siguran da je moj trener prišao njegovom timu i zakazao sve“, dodao je Andrej.

Legendarni teniser je istakao da će možda poslednji put igrati u Barseloni koju je osvojio 12 puta do sada.

„Teško je shvatiti da je to možda bio jedan od naših poslednjih zajedničkih treninga ili jedan od poslednjih turnira na kojem smo zajendo, jer je on mnogo puta dokazao da ume da se vrati iz nemogućih situacija, tako da je teško misliti o tome sada“, zaključio je Rus.

U prvom kolu ga očekuje duel sa Brendonom Nakašimom.

BONUS VIDEO Danil Medvedev o Rafaelu Nadalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar