Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Rolan Garosa protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića, koji je trenutno 114. teniser sveta.

Foto: Nova.rs

U mogućem drugom kolu čekao bi ga bolji iz duela Mađara Martona Fučoviča i Francuza Huga Greniera.

Projektovani rival u trećem kolu za srpskog tenisera je Španac Alehandro Davidovič Fokina, dok bi u četvrtom kolu mogao da igra protiv Poljaka Huberta Hurkača.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon osmine finala, ukoliko srpski teniser dođe do tog dela turnira očekuje se da će igrati protiv Andreja Rubljova ili Karen Hačanova u četvrtfinalu, u polufinalu protiv Karlosa Alkaraza ili Stefanosa Cicipasa, dok bi u finalu mogao na Danila Medvedeva.

Veoma težak žreb za sada trećeg tenisera seta, koji juri rekordnu 23. grend slem titulu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini)

Srpski teniser je prethodne nedelje izgubio drugu poziciju na ATP listi, koju je preuzeo Rus Danil Medvedev, te je samim time i rizikovao da se sa Alkarazom sastane pre finala.

To se i desilo i Đoković se našao na znatno težem delu žreba, i deluje da će poraz od Holgera Runea u četvrtfinalu Rima biti ključan za njegov uspeh na Rolan Garosu.

Đoković nikada nije igrao sa Kovačevićem, koji je srpskog porekla. Kovačevićev otac Milan je Srbin, a majka Milanka je poreklom iz Bosne. Kada je bio mlađi, porodica je jednom godišnje putovala u Srbiju.

Kovačević je u karijeri osvojio titule na čelendžerima u Klivlendu i Vaku ove godine, a tenis je igrao i na Univerzitetu Ilinois, gde je diplomirao finansije 2021. godine.

Marton Fučović će biti favorit u prvom kolu protiv Gastona i bilo bi pravo iznenađenje da Francuz ostvari pobedu.

Novak nikada nije doživeo poraz od Fučoviča i za sada ga je pobeđivao čak četiri puta.

Ipak, u trećem kolu bi trebalo da zaigra protiv Španca Aleksandra Davidoviča Fokine, koji ga je već jednom savladao na ovoj podlozi, u Monte Karlu 2022. godine sa 2:1.

FotO: Tanjug/Đoković pobedio Dimitrova u Rimu

Četvrto kolo predstavljalo bi najveći zadatak do tog dela turnira, pošto bi na megdan trebalo da izađe protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Čak pet puta igrali su Poljak i Srbin međusobno, a svaki put je slavio Đoković. Poslednji put su igrali u Dubaiju ove godine sa 2:0.

Ruski teniseri Andrej Rubljov i Karen Hačanov boriće se za mesto u četvrtfinalu, a poznato je da su njih dvojica najbolji prijatelji.

Čak od Madrida prethodne godine čekamo na duel između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza i ukoliko ne bude iznenađenja taj meč bi gledali u polufinalu.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Srpski i španski teniser su takođe prvi put od Madrida igrali zajedno na jednom od turnira i to prošle nedelje na mastersu u Rimu.

Ipak, Alkaraz je poražen u trećem kolu od Mađara Fabijana Marošana, dok je Novak izgubio u četvrtfinalu od Danca Holgera Runea.

Finale je sada svakako daleko, ali neko od Medvedeva, Runea i Kaspera Ruda će najverovatnije igrati u meču za trofej Rolan Garosa.

Kada su u pitanju preostali srpski predstavnici Dušan Lajović je imao najpovoljniji rasplet te će takmičenje na grend slemu početi protiv Kineza Žižen Žanga.

Znatno teži posao očekuje Filipa Krajinovića čiji je rival na premijeri 12. teniser sveta, Amerikanac Frensis Tijafo, dok je rival Lasla Đerea Rus Andrej Rubljov.

Đokovićev potencijalni put do titule Rolan Garosa

Prva runda – Aleksandar Kovačević

Druga runda – Marton Fučovič/Hugo Grenier

Treća runda – Alehandro Davidovič Fokina/Marko Čekinato

Osmina finala – Hubert Hurkač/David Gofan

Četvrtfinale – Andrej Rubljov/Karen Hačanov

Polufinale – Karlos Alkaraz/Stefanos Cicipas

Finale – Danil Medvedev/Kasper Rud/Holger Rune


Žreb za Rolan Garos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar