Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Sva dešavanja pratite možete svakog dana da pratite uživo na portalu Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Polako se smanjuje broj kandidata za titulu na Rolan Garosu i u igri ostaju samo oni momci sa vrha, ostali se redom spotiču. Novak Đoković i Karlos Alkaraz su uspeli da završe posao u petak popodne u mečevima od po tri seta.

Novak je eliminisao Alehandra Davidovič Fokinu sa 7:6 (4), 7:6 (5) i 6:2 posle dva mučna taj-brejka i tek tri sata i 36 minuta igre izašao na kraj sa motivisanim španskim predstavnikom.

Sada ga čeka potpuno neočekivani rival, Huan Pablo Variljas, koji se plasirao u narednu rundu pobedom nad Hubertom Hurkačom u pet setova. Peruanac je izbacio Hurkača sa 3:6, 6:3, 7:6 (3), 4:6 i 6:2 posle tri sata i 45 minuta, tako da će on biit sledeći Đokovićev rival za dva dana. Nikad nisu igrali međusobno, a Huan Pablo je 94. igrač planete.

Alkaraz je, sa druge strane, daleko lakše završio posao sa Denisom Šapovalovim koji je samo u drugom setu dao nagoveštaj nekadašnjeg Top 10 igrača. Španac je slavio sa 6:1, 6:4 i 6:2 bez ikakvih problema i jedino u drugom setu je imao zaostatak 1:4, pre nego što je nanizao pet gemova.

Stefanos Cicipas se nije mučio sa Dijegom Švarcmanom, ali je recimo Lorenco Museti izbacio favorita Kamerona Norija u tri seta. Šta tek onda reći za ispadanje prekaljenog Fabija Fonjinija kog je izbacio austrijski igrač Sebastijan Ofner u pet setova. I to dva meča nakon što je Fonjini eliminisao Feliksa Ože-Alijasima.

Kao bos po trnju se proveo i Andrej Rubljov, kog je izbacio Lorenco Sonego, Musetijev zemljak i to u pet setova sa 5:7, 0:6, 6:3, 7:6 (5) i 6:3.

Kada je reč o ženskom delu žreba, Darija Kasatkina je prošla dalje izgubivši samo jedan gem, Elis Mertens je eliminisala Džesiku Pegulu sa 6:1 i 6:3, a iznenađenje je možda što je Elina Svitolina izbacila Anu Blinkovu iz Rusije, pošto je Ukrajinka 146 pozicija slabije rangirana od Ruskinje.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Jedini pravi šok je šot je Anastasija Pavljučenkova pobedila imenjakinju Potapovu, pošto je Pavljučenkova 333. na svetu, a Potapova se probila do 25 najboljih na WTA listi. Taj meč je završen u tri seta 4:6, 6:3 i 6:0.

Arina Sabalenka je nastavila da gazi rivalke, pa je izašla na kraj sa Rahimovom u dva seta, dok je Sloun Stivens bez iznenađenja pobedila Juliju Putincevu.

Šesti dan Rolan Garosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar