Foto: EPA-EFE/KOEN SUYK

Odluka da se drugi grend slem turnir sezone, Rolan Garos, odloži za 20. septembar, nije išla na odobravanje pojedinih tenisera i teniserki.

Čelnici Teniske federacije Francuske izdali su tokom dana saopštenje u kojem su poručili da će se turnir u Bulonjskoj šumi, koji je trebalo da se igra od 24. maja do 7. juna, odložiti za period od 20. septembra do 4. oktobra.

Odluka predstavlja malo iznenađenje, posebno jer se ni ATP ni ITF još nisu oglasili kako će rešiti goruća pitanja u novonastaloj krizi zbog koronavirusa.

Tako će najbolji svetski teniseri i teniserke morati da nedelju dana po završetku, po kalendaru poslednjeg grend slema sezone, US Opena (13. septembar), izađu na teren na potpuno drugačijoj podlozi i krenu u borbu za bodove.

To će svakako biti najteže za drugog igrača sveta, Rafaela Nadala koji zbirno na ova dva turnira brani 4.000 poena, jer je osvojio oba takmičenja u protekloj sezoni.

Prve indikacije su da igrači prilikom ove odluke nisu uopšte konsultovani, ili ako i jesu, onda je to svakako učinjeno veoma na malom broju.

Kanadski teniser Vasek Pospišil bio je jedan od prvih koji su reagovali. On je na neki način pozvao igrače da se ujedine u zajedničkoj borbi da se njihov glas više čuje.

„Ovo je ludilo. Objava Rolan Garosa da će promeniti datum održavanja turnira za nedelju dana posle US Opena. Nikakve komunikacije sa igračima ili ATP. Niko nas ništa ne pita u ovom sportu. Vreme je“, poručio je uz haštag „ujedinite se igrači“.

PROČITAJTE JOŠ:

Piter Polanski se na sve nasmejao rekavši da je u pitanju preuranjena „prvoaprilska šala“.

Deseta igračica sveta i bivša broj jedan, Japanka Naomi Osaka, sve je prokomentarisala izjavom na francuskom u neverici.

„Izvinite, molim?“ upitala je bivša šampionka Australijan opena i US Opena.

Kako će na sve reagovati neki drugi, najpre Rodžer Federer, jer se turnir poklapa sa terminom Lejver kupa (25-27. septembar), ostaje da se vidi. Čini se da će tek biti bure, jer na glavna pitanja još nije odgovoreno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram